Spurs snudde hatkampen og scoret tre etter pause

Slo et storlag borte etter 68 på rad uten seier.

VINNERMÅLET: Her header Younes Kaboul inn 2-3-målet, som sikret Tottenham-seier i derbyet mot Arsenal. Foto: IAN KINGTON/AFP
VINNERMÅLET: Her header Younes Kaboul inn 2-3-målet, som sikret Tottenham-seier i derbyet mot Arsenal. Foto: IAN KINGTON/AFPVis mer

(Dagbladet): Arsenal - Tottenham 2-3.

68 bortekamper i serien på rad mot De fire store (originalen) uten seier. Det var fasiten for Spurs foran dagens kamp. All statistikk talte mot Tottenham-seier.

Nå er denne stygge rekka brutt.

Og for en måte det skjedde på. Spurs startet forferdelig, men Rafael van der Vaart var hjernen og hadde foten som sørget for at 2-0 ble til 2-3.

- Sjefen ga oss trua på det i pausen og vi viste i andreomgangen hvor gode vi kan være, sier Gareth Bale til Sky Sports.

Dermed vant Tottenham borte mot Arsenal for første gang siden 1993. Og manager Harry Redknapp mener nå dette laget er godt nok til å vinne ligaen.

- Jeg mener at det er helt åpent. Vi har en veldig bra stall her nå og jeg mener vi er kapable til å vinne tittelen, sier Redknapp til TV 2.

Full kontroll Hjemmelaget hadde full kontroll på Tottenham i førsteomgangen og gjorde stort sett som de ville - når de ønsket det.

SCORET TIDLIG: Her ligger Samir Nasri bak mål, og ser at skuddet sitt etter ni minutter går inn. Så død var vinkelen.  Foto: MATT DUNHAM/AP
SCORET TIDLIG: Her ligger Samir Nasri bak mål, og ser at skuddet sitt etter ni minutter går inn. Så død var vinkelen. Foto: MATT DUNHAM/AP Vis mer

Harry Redknapps menn skapte bortimot ingenting - og sleit i den andre enden da Arsenal satte fart.

Bare ni minutter inn i kampen sendte Samir Nasri dem i ledelsen. Han nektet før kampstart å ta William Gallas i hånda og tapte den første duellen med landsmannen. Benoit Assou-Ekotto klarte derimot ikke stoppe Nasri, da han stakk i bakrommet.

Heurelho Gomes halvsov i målet, og kom seint ut. Nasri fikk ballen forbi ham og nådde den igjen rett før dødlinja. Tross død vinkel klarte han dytte ballen mellom stengene og i mål.

Etter en snau halvtime doblet Marouane Chamakh. Cesc Fabragas spilte ut til Andrej Arsjavin, som slo inn i feltet. Chamach kom seg foran Younes Kaboul og styrte inn 2-0. En superkontring.

Van der Snuoperasjon Rafael van der Vaart er blitt trukket fram som sesongens beste signering, men Chamakh har ikke gjort det så verst for Arsenal. Marokkaneren kom gratis og har nå scoret ni mål.

En annen av høstens heiteste spillere, Gareth Bale, sørget for at Spurs fikk en kjempestart på andreomgangen. Han ble spilt gjennom av van der Vaart, dro med seg ballen med yttersiden av foten og dyttet ballen forbi Lukasz Fabianski og i mål.

Og midtveis inn i andreomgangen viste nederlenderen seg fram igjen.

Han tok et frispark fra snaut 25 meter, som Fabregas stoppet med hånda. Han løftet armen høyt over hodet og sto inne i 16-meteren. Klar straffe.

SATSET OFFENSIVT: I førsteomgangen så det planløst ut. Etter pause scoret Harry Redknapps menn tre og snudde kampen. Foto: IAN KINGTON/AFP
SATSET OFFENSIVT: I førsteomgangen så det planløst ut. Etter pause scoret Harry Redknapps menn tre og snudde kampen. Foto: IAN KINGTON/AFP Vis mer

Van der Vaart tok 11-meteren selv, og scoret sikkert. Hans åttende mål for sesongen - det første på bortebane.

Avgjorde rett før slutt Arsenal hadde et par store sjanser etter utlikningen, men i stedet for at de tok over kampen igjen - ble snuoperasjonen fullkommen for Tottenham fem minutter før slutt.

Van der Vaart slo et frispark inn i feltet og Kaboul stusset kula videre i mål - med bakhodet.

Og sendte Spurs-svingen til himmels.

Etter kampen feiret Tottenham-gutta som om de hadde vunnet cupfinalen. De løp bort til supporterne og kastet draktene sine opp på tribunen.

PS! Arsenal-fansen ga Williams Gallas pipekonserter i starten, men så glemte de ham litt etter hvert. De så kanskje hvor god han var, og tenkte at «Han burde vi jo beholdt»?

FRUSTRERT: Arsene Wenger kastet vannflaska si i bakken da Kaboul avgjorde for Tottenham. Foto: IAN KINGTON/AFP
FRUSTRERT: Arsene Wenger kastet vannflaska si i bakken da Kaboul avgjorde for Tottenham. Foto: IAN KINGTON/AFP Vis mer