- Spurs snuser på arbeidsledig Mourinho

Fikk han en kvart milliard for å si nei?

(Dagbladet.no): I går kveld sendte Chelsea og Jose Mourinho ut en pressemelding der manageren ønsket sin tidligere klubb det aller beste i framtida, de er enige om sluttvederlaget.

I dag antydes det i britisk presse at Chelsea ville gi Mourinho en kvart milliard kroner i sluttpakke, og en avtale som gjør at han ikke kan trene andre engelske lag.

Jobber med tilbud

Opplysningene om Premier League-nekten er ikke bekreftet, skriver Sky News. At 44-åringen er attraktiv for andre klubber finnes det ikke tvil om, etter to ligatitler på tre år på Stamford Bridge.

The Guardian skriver i dag at Tottenham-styreformann Daniel Levy gjerne skulle byttet ut manager Martin Jol med Mourinho. Avisa mener at Levy i går forberedte et meget godt økonomisk tilbud til portugiseren, som trives godt i London sammen med familien.

Til The Times sier Mourinho at han vil i arbeid igjen så fort som mulig.

- Jeg skal nyte livet, jeg skal vente på telefoner. Jeg vil jobbe, sier Mourinho.

På spørsmål om hva «felles enighet», uttrykket i pressmeldingen betyr, henviste The Special One til ordboka. Trolig ligger det i sluttavtalen at han ikke skal røpe bakgrunnen for at han måtte gi seg i Chelsea.

GRÅT DA HAN TOK FARVEL MED SPILLERNE: Jose Mourinho sa adjø til Chelsea-spillerne og fikk sin sluttpakke i London i går. Foto: Scanpix/Afp
GRÅT DA HAN TOK FARVEL MED SPILLERNE: Jose Mourinho sa adjø til Chelsea-spillerne og fikk sin sluttpakke i London i går. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

På Chelseas hjemmeside blir Mourinho sitert på at ønsker fortsatt suksess til Chelsea, en klubb og prestasjoner han alltid vil forbindes med.

Kjærligshetshistorie

- Det ble en vakker og fruktbar periode av min karriere. Jeg ønsker å takke Chelsea FC-supporterne for det jeg tror er en kjærlighetshistorie som aldri tar slutt, sier Mourinho.

Mourinho kom til Chelsea som Champions League-mester med Porto i 2004.

- Jeg ønsker spillerne lykke i fotballen og i familielivet, sier Mourinho.

Om ikke Chelsea ønsker det samme for Mourinho så viste fansen hva de føler på Stamford Bridge med følgende banner i går:

- José Mourinho - Simply The Best.

Mourinho var selv innom treningsfeltet for å ta farvel med spillerne i går. Portugiseren skal ha grått åpenlyst ved avskjeden, skriver The Independent.

- Spurs snuser på arbeidsledig Mourinho

Didier Drogba og Frank Lampard var bare sinna, skriver avisa, mens Andrej Shevtsjenko, Michael Ballack og Joe Cole var lettet for å bli kvitt The Special One.

Drogba, Lampard, Michael Essien, Florent Malouda og Ricardo Carvalho kan fort følge gamlesjefen ut av døra i Vest-London.

De fleste sammen kom til klubben nettopp på grunn av Mourinho.

- Han sendte tekstmeldinger til spillerne onsdag kveld for å fortelle at han slutter. Men da jeg fikk sms-en trodde jeg han spøkte, sier Carvalho til Daily Mirror.

- Det er en trist dag for meg og resten av laget. Jeg hadde et kjemptilbud fra Real Madrid, men jeg ble i Chelsea på grunn av Mourinho.

PROTEST FRA FANSEN: Slik viste Chelsea-supporterne sin støtte for Mourinho og misnøyen med klubben.
LYKKELIGERE TIDER: Jose Mourinho tok seriemesterskapet på første forsøk med Chelsea i 2005.