- Spurs-spillerne kan ha fått Pochettino opp i halsen allerede

Se Lundekvams tabelltips.

NYE RUTINER:  Mauricio Pochettino markerte seg med et knalltøft treningsregime i Southampton. Claus Lundekvam tror Tottenhams stjerner også har fått smake en ny hverdag. Foto: Madeleine Meyer / AP / NTB Scanpix
NYE RUTINER: Mauricio Pochettino markerte seg med et knalltøft treningsregime i Southampton. Claus Lundekvam tror Tottenhams stjerner også har fått smake en ny hverdag. Foto: Madeleine Meyer / AP / NTB ScanpixVis mer

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Det var ikke mange som hyllet ansettelsen av Mauricio Pochettino da han kom til Southampton for halvannet år siden. Men argentineren har fått fram både resultater, stjerner og underholdning.

Nå har han tatt over Tottenham. Den tidligere Southampton-kapteinen Claus Lundekvam tror ikke nødvendigvis starten på Pochettinos Spurs-karriere blir stående igjen som den morsomste tida spillerne får oppleve under 42-åringen.

- Jeg er en stor beundrer av Pochettino og hans regime. Både gjennom det han fikk til i Southampton, og hvordan hans fotballfilosofi er generelt. Men hvis du snakker med de som har hatt ham i Tottenham de siste månedene, så kan de allerede ha fått ham opp i halsen, sier Lundekvam til Dagbladet.

- Det fikk Southampton-spillerne også. Det kommer av at de trener nesten dobbelt så mye som før. Det gjør de i Tottenham også, for han mener at et hvert individ tåler mye mer trening enn alle tror, sier Lundekvam.

- Det var en suksessformel for Southampton da det ble åttendeplass i fjor: Vi var ekstremt godt trent. I tillegg har han en veldig moderne og angrepsrettet fotballfilosofi. Hvis han får tid i Tottenham, er jeg overbevist om at han på sikt vil lykkes, sier han.

- Jeg er frustrert Claus Lundekvam - som i dag tar plass i TV 2s Premier League-studio - omtaler fortsatt The Saints som «vi». Det var her han tilbrakte sine 12 siste år av karrieren. Bare sju spillere har flere kamper for klubben enn vestlendingen.

Sommeren har vist at Southampton kunne trengt samme lojalitet fra enkelte av sine fjorårsstjerner: Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren, Luke Shaw og Calum Chambers har alle forsvunnet til toppklubber i sommer. I tillegg til manageren.

- Jeg er frustrert, som veldig mange andre supportere. Men man må bare se nøkternt på det: Vi er ikke i stand til å takke nei til så store bud på de beste spillerne, sier Lundekvam.

GLEDER SEG: TV 2-profil Claus Lundekvam tror Chelsea og Arsenal kaprer de to øverste plassene. Foto: Bjørn Langsem
GLEDER SEG: TV 2-profil Claus Lundekvam tror Chelsea og Arsenal kaprer de to øverste plassene. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det kan jeg ikke kritisere klubben for. Men jeg snakker med folk på innsiden, og jeg synes det er litt trist å høre at det skapes en misnøye internt: De som er igjen nå, og får nei til overganger, som Morgan Schneiderlin og Jay Rodriguez, blir jo til en viss grad skuffet over det, sier Lundekvam.

- Men jeg kjenner klubben så pass godt at jeg vet at det vil vokse fram talenter. Samtidig trengs det en ryggrad i laget som er sterkere enn det som er tilfellet enn nå, og slik det ser ut, blir dette en langt tøffere sesong enn i fjor.

Gullduellen: Chelsea og Arsenal I tabelltipset Lundekvam har satt opp for Dagbladet, har han likevel sin kjære klubb i midtsjiktet. Helt øverst setter han Chelsea.

- Verken Jose Mourinho eller spillertroppen fikk ut hele sitt potensial i fjor. Jeg opplever at svakheten deres var den defensive midtbanespilleren, pluss spydspissen. Den garanterte målscoreren. Begge de typene har de hentet, i Cesc Fabregas på midten, og foran har de hentet dobbelt opp i Diego Costa og Didier Drogba. Med det arsenalet de ellers har, pluss den vinneren de har i Mourinho, så tror jeg de blir veldig sterke, sier Lundekvam.

- Du tror Liverpool ramler utenfor topp fire igjen?

- De er på riktig vei, men når ligagullet glapp slik det gjorde på slutten i fjor, så er det naturlig at de får en liten nedtur. De har vært gode i oppkjøringen, og de spiller feiende flott fotball. Men det å erstatte 31 mål i Luis Suárez, går ikke, mener Lundekvam.

- De har hentet talent, men jeg er usikker på om de har hentet riktig. Rickie Lambert blir en joker. Adam Lallana - jeg elsker gutten, har spilt med ham og kjenner ham godt. Han hadde en eventyrlig sesong i Southampton, men jeg er usikker på om han kan finne sin rolle i det laget.

Det er den bakerste av de tre Southampton-kjøpene Lundekvam har mest tro på:

- Den signeringen Liverpool har gjort som virkelig er klasse, er Dejan Lovren. Han er veldig, veldig god. Han blir nok forsvarssjefen der, og det trengs. Men jeg savner fart på midtbanen. Hvis Gerrard og Lucas blir de to defensive, vil de bli overløpt gang på gang, mener 41-åringen.

- Og det er så mange som forsterker seg. Jeg forventer at United klatrer seg inn i topp fire igjen. Hvem skal da ut? City? Nei, de kan man ikke hive ut med den troppen. Arsenal blir også gode. Alexis Sanchez er en fantastisk spiller, og han er en enorm lagspiller også. Får de i tillegg en spiss til å blomstre, Yaya Sanogo for eksempel, så kan de få en stjernesesong. Arsenal kan vinne ligaen, sier Lundekvam.