Spurs-stjerner skal slankes 100 kg

Fikk muffins i Tottenham-kantina. Nå bannlyses sukker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tottenham sleit tungt i nedrykksstriden da trener Juande Ramos ble hentet fra Sevilla i oktober.

I dag forklarer Spurs\' spanske sjefer at tunge og trege kropper var skyld i den sportslige nedturen.

Spurs-stjernene hadde rett og slett forsynt seg for godt av et svært kaloririkt matfat i klubben, skriver flere britiske aviser i dag.

Fikk konfekt og muffins i kantina

- Da vi kom skjønte vi at laget løp rundt med for mye bagasje. Jeg lagde en svært enkel sammenlikning med Sevilla-laget vi hadde jobbet med, og sammenliknet med høyden. Da fant vi ut at laget veide 100 kilo for mye, sier Spurs\' fitnesstrener Marcos Alvares til den spanse radiostasjonen La Cadena SER.

Det er fire måneder siden, og mellom 40 og 50 kilo er allerede slanket bort fra Tottenham-stallen.

- Å bli kvitt resten er det vanskeligste, men vi har også gjort om mye fett til muskler, sier Alvarez.

Toppidretten er ofte ekstrem og det er ingen slankekur for nybegynnere spanjolene har innført i londonklubben. Allerede har klubben bannlyst fruktjuice og ketchup i spillernes diett.

50 KILO BORTE, 50 GJENSTÅR: Tottenham-laget får ikke lenger dytte i seg store mengder søtsaker, poteter eller juice. Tom Huddlestone (t.h) savner mest ketchupen. Foto: Scanpix/Afp
50 KILO BORTE, 50 GJENSTÅR: Tottenham-laget får ikke lenger dytte i seg store mengder søtsaker, poteter eller juice. Tom Huddlestone (t.h) savner mest ketchupen. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

At fotballmillionærer ikke kan spise søtsaker og kaker er kanskje en selvfølge for noen. Men slik var det ikke i Spurs fram til i fjor høst.

Alvarez ble så sjokkert av lunsjbuffeten i klubben at han måtte ta bilder av det spillerne ble tilbudt.

- Det var mye sauser, mange kaker, sjokolademuffins og en eske med konfekt. Vi har prøvd å endre på dette, sier treneren.

Vekt ned, opp på tabellen

Poteter og alkohol er også på fy-lista, sammen med brus, brød og salatdressing. Matendringene var var selvsagt ikke populære.

- Etterhvert forsto de at vi bare ville gjøre dem bedre, inkludert resultatene. De har skjønt at det var nødvendig. De har alle gått ned i vekt, noen drastisk. Men de har sett at fotballen ble bedre, de er på vei oppover tabellen og akseptererer dette, sier Alvarez.

Hvis Tottenhams regnestykke inkluderer hele stallen på klubbens hjemmeside, har de 30 spillerne tatt av mellom ett og to kilo hver i snitt så langt.

Ingen Spurs-spillere med ekstra bagasje navngis i dag, men nylig fortalte Ramos at Tom Huddlestone slanket seg og reddet plassen på førstelaget.

Spurs-stjerner skal slankes 100 kg

21-åringen sier til The Independent at han nå orker å løpe mye mer enn tidligere.

- Jeg savner ketchupen på kyllingen min. Men det viktiste for meg har vært å drikke vann i stedet for juice, som har mye sukker i seg, sier Huddlestone.

ER BALLEN FOR RUND? Juande Ramos og hans team har endret på kostholdet til Tottenham-laget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer