«Nye Lionel Messi»

Spurs-talentet blir sammenliknet med Messi. Han er langt fra den eneste: - Jeg liker det ikke

Mange spillere har blitt sammenliknet med Barcelona-stjernen opp gjennom årene.

SAMMENLIKNET MED MESSI: Tottenhams stortalent Marcus Edwards. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SAMMENLIKNET MED MESSI: Tottenhams stortalent Marcus Edwards. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den 17 år gamle offensive midtbanespilleren Marcus Edwards har en stor framtid foran seg, skal vi tro Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

På en pressekonferanse før gårsdagens ligacupkamp mot Gillingham lovpriset manageren spilleren som han mener likner på Messi i spillestilen. Edwards kallenavn i Spurs er i tillegg «Mini Messi», og det spørs om ikke disse uttalelsene setter et ekstra press på unggutten.

STOR STJERNE: Lionel Messi. Foto: Albert Llop / Anadolu Agency / NTB Scanpix
STOR STJERNE: Lionel Messi. Foto: Albert Llop / Anadolu Agency / NTB Scanpix Vis mer

Pochettino sa ikke at Edwards ville bli den nye Messi, men å plassere ham i samme kategori som verdens kanskje beste fotballspiller, er noe mange spillere har fått høre tidligere.

- Jeg liker det ikke. Jeg skjønner at folk på tribunene og supporterne sier sånt. Jeg syns det er unødvendig at trenere i store fotballklubber gjør presset enda større enn det er. Derfor har jeg vært motstrøms når det gjelder Martin Ødegaard, sier Dagbladets kommentator Morten Pedersen.

- Når det er sagt så har sans for de som gjør det selv. Det klarte Martin Samuelsen etter at han scoret mål for Peterborough, hvor han driblet fem-seks mann. Da sa han «nå kaller lagkameratene meg bare Messi». Da måtte jeg smile litt. Det er ålreit når du har slik selvtillit, sier Pedersen.

Martin Samuelsen, som er lånt ut til Blackburn, scoret et vakkert solomål mot Sheffield United på nivå tre i England i januar.

Felles for de fleste fotballspillerne som blir sammenliknet med store navn, er at de ikke er i nærheten av å leve opp til hypen.

Dagbladet har samlet et knippe spillere som har blitt nevnt i samme åndedrag som Barcelona-stjernen:

Martin Ødegaard (Real Madrid)

«Martin Ødegaard kan bli den neste Lionel Messi, men det er greit om han ikke blir det», skrev ESPN-journalist Rory Smith oktober 2014. Da hadde Ødegaard blitt tidenes yngste spiller på det norske landslaget. Ødegaard spilte fortsatt i Strømsgodset, men skapte overskrifter verden over.

Christian Atsu (Chelsea)

Ble kalt den afrikanske Messi. Atsu ble hentet til Porto som 17-åring før han dro til Chelsea i 2013. Da hadde han blitt kåret til turneringen beste spiller i Afrika-mesterskapet. 24-åringen har ikke fått en eneste kamp for de blå, og har blitt lånt ut til fem klubber på tre år. Nå er han på lån i Newcastle. I 2012 sa han følgende til pressen: «Ikke sammenlikn meg med Lionel Messi».

NY MESSI? Christian Atsu er et stykke unna superstjernen for øyeblikket. Foto: TGSPhoto/REX Shutterstock/NTB Scanpix
NY MESSI? Christian Atsu er et stykke unna superstjernen for øyeblikket. Foto: TGSPhoto/REX Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Zak Gilsenan (Liverpool)

Zak har blitt døpt «irske Messi». Han ble født i Irland og dro til Barcelonas ungdomsakademi i 2012. To år seinere signerte han for Liverpool. 13-åringen har i motsetning til øvrige spillere på lista fortsatt en mulighet til å leve opp til sammenlikningen.

Paulo Dybala (Juventus)

Dybala (22) er en angriper som også spiller for Argentina. Tidligere Juventus-spiller Paul Pogba har blant annet sagt at Dybala kan bli like god som Messi en dag. «Han kan komme dit», sa Pogba til La Stampa. Palermo-presidenten sa også at Dybala er «den nye Messi» forrige sesong.

Takefusa Kubo (FC Tokyo)

Omtales som den japanske Messi (folk er ikke så kreative...). Kubo (14)signerte for Barcelona i 2011, men FIFA tvang gutten til å dra tilbake til sin gamle klubb på grunn av Barcelonas brudd på de internasjonale overgangsreglene. I Japan håper de at Kubo en dag skal bære landslaget. Det er litt av et press på unge skuldre.

Claudio Nancufil (ukjent)

Har fått kallenavnet «snøens Messi» fordi han pleide å spille for en klubb som lå ved et skisenter. Han fikk prøvespille for Barcelona i 2013 og store klubber som Real Madrid og Manchester-klubbene skal ha vært interessert. Det er ikke så mange som har hørt fra 11-åringen siden. Du kan se video av ham her (ekstern lenke).

Alen Halilovic (Hamburg)

Det er ikke så rart at det fra tid til annen er Barcelona-spillere som blir sammenliknet med Messi. Det gjaldt for det kroatiske talentet Halilovic. Det likte han ikke selv: «Bare ikke kall meg Messi», sa han til UEFA.com i 2014. 20-åringen klarte ikke å leve opp til forventningene i Spania, og dro til tyske Hamburg foran inneværende sesong.

DRO FRA BARCA: Alen Halilovic. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/NTB Scanpix
DRO FRA BARCA: Alen Halilovic. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/NTB Scanpix Vis mer

Maximiliano Romero (Club Atlético Vélez)

Arsenal har lenge siklet etter underskriften til det argentiske supertalentet. Romero (17) er spiss og fra Argentina - noe som er nok til å bli sammenliknet med Lionel Messi tydeligvis.

Ryan Gauld (Sporting Lisboa)

Har blitt døpt «Mini Messi» på samme måte som Edwards i Tottenham. Det navnet har han ikke klart å leve opp til. Skotten dro fra Dundee United og forsøkte lykken i Portugal. Der har han slitt med å få spilletid. «Utviklingen min har stagnert litt», uttalte han tilbake i mars. Det er en underdrivelse.

LITE SPILLETID: Ryan Gauld. Foto: NTB Scanpix
LITE SPILLETID: Ryan Gauld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Viktor Fisher (Middlesbrough)

Vi har også en danske på lista. 19 år gamle Fisher ble kalt «nye Messi» av U19-trener Thomas Frank da han spilte i Ajax. Fisher signerte nylig en fireårskontrakt med Middlesbrough hvor han har fått spilt én kamp.

Andre som har blitt kalt «Nye Messi» eller blitt sammenliknet med ham:

Mario Götze

Leonel Angel Coira

Juan Manuel Iturbe

Gerard Deulofeu

Alan Dzagoev

Erik Lamela

Iker Muniain

Wilfried Zaha

Gai Assulin

Javier Hernandez

Park Sheung-ho

Bojan Krkic

Sasha Shadrin

Nelson Bustamente

Youssef Msakni

Lionel Messi (fra Kamerun...)

Ioannis Fetfatzidis

Kai Fifield

Iker Moreno

Luciano Vietto

Marco Rojas

José Angel Pozo

Lorenzo Insigne

Og da har vi garantert ikke fått med alle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer