Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spurs ut av cupbakrusen

Banket West Ham 4-0. Østlondonerne har nå tapt med fire i tre kamper på rad.

(Dagbladet.no) Tottenham - West Ham 4-0. Hjemmelaget er ikke i bakrus lenger. Etter triumfen i ligacupen for to uker siden gikk Spurs på to strake tap for første gang under Juande Ramos.

Tottenham fikk juling av Birmingham i serien og tapte hjemme mot PSV i UEFA-cupen på torsdag.

I ettermiddag slo Spurs tilbake, og Da Silva Gilberto gjorde opp for seg etter den pinlige debuten mot PSV. Da ble han rundspilt og han ga bort en scoring.

Mot West Ham viste han seg fram på en positiv måte da han banket inn Tottenhams tredje mål.

To Berbatov-headinger

Juande Ramos legger ikke skjul på at hele klubben har surret rundt i bakrus siden Wembley-seieren mot Chelsea.

- Tapene henger nok sammen med dette. Cupseieren var en utrolig stor greie for fansen og noe spillerne virkelig ville gi supporterne. Kanskje det er derfor vi har manglet den nødvendige intensiteten i kampene etter dette, sa manageren til The Times før søndagens kamp.

Mot West Ham var Spurs skarpladd fra start. Østlondonerne startet friskt, men Dimitar Berbatov stakk hull på de optimistiske Hammers-boblene.

TO HODE-MÅL: Dimitar Berbatov headet inn to scoringer i løpet av tre minutter på White Hart Lane. Tom Huddlestone slo begge frisparkene. Foto: REUTERS
TO HODE-MÅL: Dimitar Berbatov headet inn to scoringer i løpet av tre minutter på White Hart Lane. Tom Huddlestone slo begge frisparkene. Foto: REUTERS Vis mer

I løpet av tre minutter headet han to Tom Huddlestone-frispark i nettet bak Robert Green. To presise avleveringer og to velplasserte hodestøt.

Berbatov er nå oppe i 19 Tottenham-mål denne sesongen, bare ett bak spisskollega Robbie Keane.

West Ham fikk det ikke akkurat lettere ett minutt før pause, da Luis Boa Morte ble utvist etter to gule kort. Det siste fikk han da han på klønete vis sparket Aaron Lennon i skrittet bakfra, da han kom altfor seint inn i en takling.

- De tidlige målene hjalp oss mye, og det gjorde Boa Mortas utvisning også, sier Tottenham-assistent Gus Poyet til BBC.

Nærmet seg Hammers

Selv om de hvite var én mann mer kom den neste nettkjenningen først etter 85 minutter på White Hart Lane.

Pascal Chimbonda slo inn i feltet fra venstresida og Gilberto - som kom inn etter en snau time - ventet i feltet. Han fikk ballen i beina, vendte om og skjøt i lengste hjørne forbi keeper Green.

Gjett om det smakte godt for brasilianeren, som måtte tåle mye kritikk for Tottenham-debuten. Da ble han tatt av banen etter 45 minutter.

Darren Bent stupheadet inn kampens siste mål tre minutter på overtid, etter et innlegg fra Alan Hutton.

Dermed har West Ham tapt 4-0 i tre Premier League-kamper på rad.

- Chelsea, Liverpool og nå Tottenham. Vi hadde håpet på å få med oss noe fra de kampene, men vi har hatt en forferdelig uke. Nå må vi forsøke å avslutte sesongen så bra som mulig, sier West Ham-manager Alan Curbishley til BBC.

Han ledet laget for 50. gang i Premier League, men har ingen grunn til å feire noe som helst i kveld.

Spurs nærmet seg West Ham litt med dagens seier, men de har fortsatt fem poeng opp til dem. Nordlondonerne har derimot én kamp til gode, og kan ta enda et steg opp i ryggen til Hammers med seier i den.

0-4 X 3: West Ham har nå tapt med fire mål i tre kamper på rad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media