Spurs ut mot homo-hets

Advarer fansen.

Tottenham er første klubb ute til å lansere en kampanje som skal stoppe homo-hets fra tribunen på lagets hjemmekamper.

Utspillet kommer kun uker etter at laget slo Charlton hjemme. På det oppgjøret ble det sunget nedsettende sanger om tidligere kaptein Sol Campbell etter at sistnevnte ble sporløst borte i fire dager.

- Vi er fullt klar over at det ble sunget sanger som inneholdt homo-hets, og slikt vil vi ikke ha på tribunen, sier Tottenham-talsmann Peter Secchi til Soccernet.

Secchi advarer fans og sier at slike nedsettende sanger ikke vil bli tolerert.

- Vi har snakket med ledelsen i Premier League om vårt opplegg og vi håper flere klubber vil følge vårt eksempel, sier Secchi.

Sportsminister Richard Caborn lovpriser Tottenhams initiativ.

- Jeg vil rose Tottenham for å ta dette positive skrittet. Det vil sende en klar beskjed til fans om at nedsettende og krenkende tilrop omkring rase, farge eller seksualitet ikke vil bli tolerert, sier Caborn.

(ANB)

VIL IKKE HA HOMO-HETS FRA TRIBUNEN: Her jubler Tottenham-fansen etter en Mido-scoring. Det er ikke like populært når de synger alle sangene sine. Foto: EPA
VIL IKKE HA HOMO-HETS FRA TRIBUNEN: Her jubler Tottenham-fansen etter en Mido-scoring. Det er ikke like populært når de synger alle sangene sine. Foto: EPA Vis mer