Spurs utspilt

Everton slo Tottenham 3-1. Dermed har Everton i praksis sikret ny Premier League-kontrakt. Everton-Tottenham 3-1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Everton manglet en halv oppstilling på grunn av skader og karantener, men Liverpool-klubben hadde aldri problemer med Tottenham. Etter 17 minutter kneet veteranstopper David Unsworth ballen i mål på en corner og førte hjemmelaget opp i ledelsen. Situasjonen luktet vondt av offside, men den var uansett marginal - både i centimetere og i påvirkning av kamputfallet. Til det var Everton for gode og Tottenham så altfor altfor dårlige.

På grunn av karantene på både Wayne Rooney og villmannen Duncan Ferguson, valgte Everton-manager David Moyes å spille det skottske stortalentet James McFadden på topp fra start. I sin første kamp fra start som spiss overbeviste skotten. Et dribleraid fra McFadden endte i frispark til Everton på 17 meter etter 25 minutter. Gary Naysmith fant ett av flere hull i Tottenham-muren og skrudde ballen elegant inn i krysset.

Som om ikke dét var nok, scoret Everton på nok en dødball signert en forsvarsspiller 16 minutter seinere. Joseph Yobo satte inn en retur, etter at Thomas Gravesen skjøt hardt rett på Keller på et frispark.

Andre omgang ble en søvndyssende affære, til tross for en rekke Everton-sjanser og McFadden-dribleraid, var beholdningen en redusering av Carr og rødt kort til samme mann.

Tottenhams trøst i kampen, får være at de scoret i sin første bortekamp på fem forsøk og at de umulig kan spille like dårlig én gang til denne sesongen. Spurs-manager David Pleats annonsering om massive forsterkninger til sommeren, trenger i hvert fall ingen flere begrunnelser.

Talent: James McFadde rundlurte Gary Dohert mange ganger i kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer