Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spurs valset over Werder

Klar for åttedelsfinale etter storseier.

KUNSTSTYKKE: Luka Modric 2-0 scoring var høydepunktet da Tottenham tok en meget solid 3-0 seier mot Werder Bremen.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
KUNSTSTYKKE: Luka Modric 2-0 scoring var høydepunktet da Tottenham tok en meget solid 3-0 seier mot Werder Bremen.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Tottenham - Werder Bremen 3-0, Inter - Twente 1-0.

Tottenham rullet over Werder Bremen og vant fortjent 3-0. London-laget går videre fra mesterligaens gruppe A sammen med Inter, som slo Twente 1-0 onsdag.

- Dette er en stor prestasjon, men vi akter ikke å hvile på laurbærene. Vi vil gå ut og vise oss fram i cupspillet også, sa Peter Crouch. Tottenhams mesterligadebut har gått over all forventning.

- Alle store klubber ønsker å være med i mesterligaen og spille mot de beste i verden. Vi har ikke gjort oss bort i det hele tatt, sa Crouch.

Tottenham gikk hardt ut hjemme mot Werder Bremen og fikk betalt umiddelbart. Etter bare seks minutter sang det i nettet for første gang. Aaron Lennon lekte seg på kanten og serverte midtstopper Younes Kaboul, som banket ballen inn fra kort hold.

Og hjemmelagets press på de tyske gjestene stoppet ikke der. Tottenham hadde kontroll gjennom hele den første omgangen og skapte en rekke gode muligheter.

Men det var først på overtid i 1. omgang at gjestene klarte å øke ledelsen. Et innlegg fra høyre ble headet ned til Luka Modric, og midtbaneeleganten dro en skuddfinte før han plasserte ballen sikkert i mål til 2-0.

Straffemiss Modric var en konstant trussel for Werders forsvar. Den eneste måten tyskerne klarte å stoppe ham på var ved å klippe ham ned, og etter 54 minutter ble en ufin takling straffet med straffespark.

Gareth Bale, som har herjet vilt så langt i sesongen, fikk sjansen fra 11-meteren. Men venstrevingen valgte en dårlig løsning i duell med Werder-keeper Tim Wiese og satte kula rett på målvakten.

Wiese hadde for øvrig ingen problemer med å holde seg varm onsdag kveld. Tottenham mistet ikke piffen av straffebommen, men fortsatte derimot å bombardere bortemålet med avslutninger. Etter 78 minutter serverte Lennon Crouch på ny, og denne gangen valgte spissen å avslutte selv til 3-0, som også ble resultatet i London.

Viktig Inter-seier I den andre kampen i gruppe A sikret Inter seg en grei seier over nederlandske Twente uten å imponere nevneverdig.

Etter en målløs første omgang fikk vertene fra Milano en god start på den andre. En dødball 10 minutter ut i omgangen endte opp hos Esteban Cambiasso, som fra midten av Twente-feltet satte kula i mål med venstrefoten.

Mer spennende ble det aldri, og Inter tok sin tredje seier på fem mesterligakamper med 1-0 over de regjerende nederlandske mesterne.

- Vi tok en viktig seier etter flere dårlige resultater. Vi har fortjent bedre enn resultatene den siste tiden, sa Cambiasso.

Dermed har både Inter og Tottenham 10 poeng og er begge klare for åttedelsfinale.

Før den siste gruppespillrunden leder Tottenham over Inter på innbyrdes oppgjør. Twente har fem poeng og er klar favoritt til å kapre 3.-plassen som gir europaligaspill. Werder Bremen ligger helt sist med fattige to poeng.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!