Spurs vil bruke over 300 mill. på Ramos

Londonerne sprenger alle grenser i jakta på en ny manager.

(Dagbladet.no) Da Martin Jol forsvant ut dørene på White Hart Lane i går kveld, for siste gang som Spurs-sjef, var det ingen stor overraskelse.

For resultatene har bare gått én vei de siste månedene, og den veien ender i Championship om ingenting skjer.

- Jeg forstår situasjonen til klubben, i lys av resultatene, sa Jol tidligere i dag.

Like lite overraskende er det at Juande Ramos (53) er mannen Tottenham vil ha.

Ikke akkurat gjerrige

Londonerne kom med et fett tilbud til ham i sommer, men da sa han at han ville fullføre kontrakten (ut sesongen) med Sevilla.

Nå som managerposten faktisk er ledig, er Spurs villige til å sprenge banken og tilby Ramos tidenes trenerpakke.

London Evening Standard skriver i ettermiddag at klubben tilbyr Ramos en fire og et halv års-kontrakt verdt 275 millioner kroner. Det tilsvarer ei årslønn på over 60 millioner kroner.

DYR PRISLAPP: Tottenham er villige til å legge vanvittig mye penger på bordet for å sikre seg Juande Ramos som ny manager. Foto: AP
DYR PRISLAPP: Tottenham er villige til å legge vanvittig mye penger på bordet for å sikre seg Juande Ramos som ny manager. Foto: AP Vis mer

I tillegg må Spurs punge ut med penger til Sevilla for å få løst ham fra kontrakten med spanjolene. Dermed kommer summen fort opp i langt over 300 millioner kroner.

Og som om ikke det er nok. Sluttpakka til Martin Jol er på 57 millioner kroner.

Totalt sett utrolig mye penger, selv om klubben omsatte for over 1,1 milliarder kroner i fjor.

Har dårlig tid

Tottenham-ledelsen skjønner at den har dårlig tid. For det er allerede spilt ti kamper i Premier League denne sesongen, og ting må skje raskt hvis ikke sesongen skal ende opp som en gedigen fiasko.

Så da får det heller koste litt spenn.

Martin Jol ledet sin siste Tottenham-kamp i går kveld, mot Getafe i UEFA-cupen. Det endte med et 1-2-tap i London, så Spurs har kommet skeivt ut der også.

Spanske National Radio opplyser at Ramos fredag var i et møte med to styremedlemmer i Sevilla. Da han forlot møtet ville han ikke gi noen kommentarer rundt det som nå skjer. For det er tydelig at noe skjer - ellers ville spanjolene blankt avvist en mulig overgang med en gang.

Spurs vil bruke over 300 mill. på Ramos

Forhandlinger i går

Rapportene fra Spania kan tyde på at Ramos vil bli offentliggjort som Tottenham-manager på mandag.

I påvente av en avklaring rundt dette, vil den gamle storscoreren Clive Allen lede Tottenham mot Blackburn på søndag. Allen - som ble årets spiller i England i 1987 etter at han scoret 49 mål i løpet av én sesong - kommer fra jobben som reservelagssjef.

Men hans tid som sjef kommer nok til å være kortvarig. Klubben ønsker et enda stører navn. Juande Ramos har ledet Sevilla til to strake UEFA-cuptriumfer og denne sesongen er de i Champions League for første gang.

Journalisten Graham Hunter jobber tett på spansk fotball, og han tror Tottenham-ledelsen må jobbe hardt og betale dyrt for å få Ramos til England før kontrakten hans er gått ut. 

- Sevilla-direktør Ramon Rodriguez var i forhandlinger med Tottenham i London i går og klubben har trolig kommet med et take it or leave it-tilbud. Tottenham har vært i kontakt med dem tre ganger allerede, og vil ha et klart svar, sier han.

Storrengjøring

Det er nevnt flere steder at Ramos vil ha med seg den tidligere Spurs-spilleren Gus Poyet som assistent, men den nåværende Leeds-assistenten kjenner ikke til dette.

- Alle ringer meg om dette, men jeg vet ingenting. Jeg har ikke snakket med noen om denne jobben, sier Poyet til BBC.

Nordlondonerne har gjennomført en skikkelig storrengjøring de siste 24 timene. Først gikk altså Martin Jol, og assistenten Chris Hughton - som har vært trener i klubben siden 1993 - forsvant i dragsuget. I dag ble også keepertrener Hans Segers sendt på dør.

Dermed er det ryddet klar og rent - så gjenstår det bare å se om Juande Ramos kommer på visning.

<B>ASSISTENT? Gus Poyet blir nevnt som en mulig Juande Ramos-assistent. Men selv har han ikke hørt noe om dette.
NEI, TAKK: Blackburn-manager Mark Hughes sier han ikke vil vurdere et tilbud fra Tottenham om han blir spurt.
HAR SKAPT ET STORLAG: Juande Ramos ledet Sevilla til UEFA-cuptriumf i sitt første år som trener der. Forrige sesong vant de den samme bøtta igjen og nå spiller klubben Champions League.
IKKE MER TID IGJEN: Tottenham-ledelsen mistet tålmodigheten og Martin Jol måtte gå.
KANDIDAT: Hvis Tottenham ikke får gjennomslag hos Sevilla og Ramos, kan det hende de gjør et skikkelig framstøt hos den tidligere White Hart Lane-helten Jürgen Klinsmann.
BUNDET: José Mourinho har tidligere i høst blitt foreslått som en Tottenham-kandidat, men portugiseren kan uansett ikke trene en annen Premier League-kontrakt denne sesongen, som følge av en sluttpakkeavtale han gjorde med Chelsea.