Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spurs vil flytte Stokes bortekamp mot City

Tap kan lønne seg etter FA-cupfinalen.

UAVGJORT SIST: Micah Richards scoret først for Manchester City på Britannia stadium i november, men Stoke ga seg aldri og utliknet i sluttsekundene. Foto: REUTERS/Andrew Winning
UAVGJORT SIST: Micah Richards scoret først for Manchester City på Britannia stadium i november, men Stoke ga seg aldri og utliknet i sluttsekundene. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer

• Fotballstudio kl. 20.45: Newcastle - Manchester U

(Dagbladet): Som i forrige sesong kjemper Manchester City og Tottenham om den lukrative 4. plassen i Premier League.

Det handler om Champions League og mange, mange millioner pund. Våren 2010 gikk Spurs seirende ut av duellen.

Nå er nordlondonlaget engstelige for Citys møte med Stoke i ligaen 17. mai, skriver The Guardian. Kampen går bare tre dager etter FA-cupfinalen mellom de to lagene.

For dersom City vinner FA-cupfinalen vil Stoke havne i Europa League som tapende finalist - bare det blir de lyseblå som tar 4. plassen i ligaen.

Europa League-kamp Hvis City havner på femteplass etter cupseier, kaprer manchesterlaget Europa League-plassen fra nettopp den tapende cupfinalisten.

Slikt gir ikke Stoke-gutta mer motivasjon til å banke City på Eastlands, er argumentasjonen fra Tottenham. 

Ifølge den britiske avisa ønsker Spurs derfor å flytte kampen til før FA-cupfinalen, slik at alle mistanker forsvinner.

Pussig nok spiller nettopp Tottenham bortekamp mot City fire dager før FA-cupfinalen, akkurat én uke før Stoke reiser til Manchester.

Frank Dunvold, talsmann i Stokes norske supporterklubb, mener Spurs kan slappe helt av.

«Fair and square» - For det først kan det hende at City allerede har sikret seg 4. plassen. Dessuten er Stoke-manager Tony Pulis den mest erkeengelske manageren som finnes, han setter sin ære i å spille «fair and square». Jeg tror ikke det er noen aktuell problemstilling å tape med vilje, sier Dunvold til Dagbladet.

SPURS-SEIER: Peter Crouch scoret da Spurs vant den avgjørende kampen i Manchester 5. mai i fjor. Denne sesongen møtes de to lagene 10. mai, også på Eastlands. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
SPURS-SEIER: Peter Crouch scoret da Spurs vant den avgjørende kampen i Manchester 5. mai i fjor. Denne sesongen møtes de to lagene 10. mai, også på Eastlands. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Han mener utgangspunktet for diskusjonen er feil, at Stoke taper cupfinalen.

- Du kan snu på det, hvis vi har slått City i cupfinalen så har vi sikret oss plass i Europa League uansett. Spurs burde bekymre seg mer for at vi vinner finalen, er høyt oppe og City vil ha hevn. Har vi tapt mot City på Wembley så kommer vi til å ønske å få revansj. Men jeg tror vi slår City.

Bestevenner Han legger til at Stoke-manager Pulis er kompis med Spurs-sjef Harry Redknapp.

- De er bestekamerater, og Pulis kommer aldri til å legge seg med Stoke. De to kjenner hverandre godt fra da Redknapp var Bournemouth-manager, og Pulis kommer til å hjelpe Tottenham så mye han kan.

Trolig vil ikke det engelske fotballforbundet (FA) innfri Tottenhams ønske. Mest fordi det kan være støtende mot John Carews lag, dessuten har FA et regelverk som forbyr klubber å stille med svekkede lagoppstillinger.

Liverpool-nederlag På samme måte som Stoke kan tjene på å tape, kan det være en fordel for Liverpool å gå på et nederlag mot nettopp Tottenham 15. mai.

Men det forutsetter igjen at City vinner på Wembley og bare blir nummer 5 i serien.

NYTT EVENTYR? Spurs-sjef Harry Redknapp nådde helt til kvartfinalen i Champions League. Da ble Jose Mourinho og Real Madrid for sterke. Foto: EPA/ANDY RAIN
NYTT EVENTYR? Spurs-sjef Harry Redknapp nådde helt til kvartfinalen i Champions League. Da ble Jose Mourinho og Real Madrid for sterke. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media