Spurs vil gjøre som Arsenal

Satser på ungdommen.

• Direkte klokka 21: Tottenham - Everton

(Dagbladet.no): Arsenal-manager Arsene Wenger har ikke vært redd for å sende unge og urutinerte spillere på banen de siste åra.

Og han har hatt suksess med det.

Også Nord-London-rival Tottenham bedyrer at det er svært viktig for dem å satse på unge spillere. Denne sommeren sikret klubben seg blant annet Gareth Bale (18) og Younes Kaboul (21), og også tidligere har Jol hentet unge spillere.

- Bale er veldig ung og Kaboul spiller allerede som en 25-åring, sier Martin Jol ifølge PA Sport.


Investerer for framtida
Det er ikke tilfeldig at Jol hentet inn såpass urutinerte forsvarsspillere i sommer. Nederlenderen har nemlig en plan om å bygge et storlag på White Hart Lane, og han er villig til å bruke tid på det.

- Jeg føler at vi har investert fornuftig i unge spillere for framtida, sier Jol.

Kaboul kostet åtte millioner pund og er dermed den tredje dyreste Premier League-spilleren som aldri har spilt på landslaget.

GOD DEBUT: Younes Kaboul var solid i Premier League-debuten mot Sunderland i helga, men det endte med overtidstap for londonerne. Foto: EPA
GOD DEBUT: Younes Kaboul var solid i Premier League-debuten mot Sunderland i helga, men det endte med overtidstap for londonerne. Foto: EPA Vis mer

Midtstopperen debuterte i 1-0-tapet mot Sunderland på lørdag, og kom godt fra sin første offisielle opptreden i den hvite Spurs-trøya.

- Han har vist klasse så langt. Han er sterk, hurtig og god i lufta, og jeg tror han kommer til å klare seg veldig bra. Det er likevel viktig for oss å forberede ham på at det kan bli tøffere, men så langt har det gått veldig fint, sier Tottenham-sjefen.


- Stort press på oss
Lørdagens overtidstap for Sunderland var ikke bare en strek i regninga for londonerne siden de måtte reise hjem med null poeng. Enda verre var det at Tottenham knapt skapte noen ting.

Steed Malbranque merker derfor at presset på dem har økt, foran kveldens kamp mot Everton på hjemmebane.

- Det er et stort press på oss, og nå må vi vise at vi takler det. Det er lett å si at vi skal inn blant de fire beste, men hvis vi ikke viser det på banen betyr det ikke noe som helst, sier han til Telegraph.

Derfor er han krystallklar på hva kveldens kamp handler om:

- Vi kan ikke spille som vi gjorde i Sunderland, og vi må ha tre poeng mot Everton.

Martin Jol er lite fornøyd med det hans elever leverte i helga.

- Vi er nødt til å levere bedre på midtbanen, kantene og på topp.

Ledley King, Aaron Lennon, Lee Young-Pyo, Benoit Assou-Ekotto og Gareth Bale er fortsatt skadd. Michael Dawson skadet seg på trening i forrige uke, men kan bli klar til kveldens kamp.


- Aldri gunstig
Tottenham endte på femteplass forrige sesong, og Everton havnet plassen bak. Begge klubbene har ambisjoner om å klatre lenger opp.

Men Everton-manager David Moyes tenker lite på at de kan få et forsprang på seks poeng på Spurs etter to kamper.

- I Premier League er det aldri et gunstig tidspunkt å møte et lag på. Dette er deres første hjemmekamp, og det vil gi dem et løft. Vi spilte bra mot Tottenham borte i fjor, og de var gode i hjemmekampen vår, sier Moyes til klubbens hjemmeside.

Everton vant for første gang på White Hart Lane på 21 år forrige sesong.

Leighton Baines kom til Goodison Park fra Wigan for seks millioner pund i sommer, men er ikke friskmeldt til kveldens kamp. Han trente for første gang med laget i går.

Everton kommer derfor trolig ikke til å gjøre noen endringer på laget som slo Wigan 2-1 i serieåpningen.

• Direkte klokka 21: Tottenham - Everton

STORTALENT: Gareth Bale (i gult) fylte 18 år i juli, og spås en strålende fotballframtid. Her poserer han sammen med Younes Kaboul og Darren Bent.
FORBILDE: Arsenal-manager Arsene Wenger har vært flink til å gi unge spillere sjansen. Spurs-trener Martin Jol sier også de satser på ungdommen.