- Spurt om å overta

I et hemmelig møte den 6.desember, ble Trond Jøran Pedersen for siste gang lansert som ny trener for hoppladslaget. Etter det Dagbladet erfarer ble Olympiatoppens redningsplan forkastet av Hoppkomiteen, skiforbundet, og VG, landslagets hovedsponsor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ludvik Zajcs avgang som trener etter nyttårshopprennet tirsdag kom ikke som en bombe i hoppmiljøet. Zajcs jobb hadde lenge vært diskutert. Senest på et møte rett før jul der Trond Jøran Pedersen ble spurt om å overta ansvaret for hopperne. På møtet var representanter både for Olympiatoppen, hoppkomiteen, og landslagsledelsen i hopp.

- Uka etter ble jeg meddelt av lederen i hoppkomiteen, Steinar Johannessen, at det ikke lot seg gjennomføre likevel, sier Pedersen til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer var det enighet på møtet om at Pedersen skulle inn i landslaget i en eller annen form.

Prinsippsak

- Jeg satte klare kriterier, og det ble vel for mye for enkelte. Det er ikke rart. Samtlige av de som sitter i hoppkomiteen i dag har blitt 'reist til helvete' av meg hele gjengen, så jeg forstår jo at de ikke vil ha meg, sier Pedersen ironisk.

Steinar Johannessen vil ikke kommentere Pedersens rolle i den prosessen hoppkomiteen var inne i før jul .

- Jeg vil ikke si noe om det møtet. Vi har blitt enige om å ikke referere fra det. Men årsaken til at det ikke ble Pedersen var en prinisippiell diskusjon om strukturen i organisasjonen og rapporteringsforholdene.

Saken ble for stor for hoppkomiteen, og endte ut i en prinsipiell sak, sier Johannessen til Dagbladet.

Sponsor-nei

Etter det Dagbladet erfarer var hoppernes hovedsponsor, VG, negative til at kontroversielle Trond Jøran Pedersen var relansert som trener. Kilder Dagbladet har vært i kontakt med hevder at VG var med på å ta avgjørelsen om at Pedersen ikke skulle få jobben.

- He, he, he, he, det har jeg ingen kommentar til, sier administrerende direktør i VG, Aslak Ona til Dagbladet..

- Så de opplysningene stemmer ikke?

- He, he, jeg har ingen kommentar...Jeg har hatt et godt forhold til Trond Jøran jeg.

- Du har hatt et godt forhold?

- He, he, ja du kan vel spekulere i at jeg brukte fortidsform, sier Ona før ha n høflig avslutter samtalen.

Vil ha hoppere

OL-sjef Bjørge Stensbøl vil heller ikke kommentere situasjonen rundt Trond Jøran Pedersen. Men det er ingen hemmelighet at Stensbøl brøt samarbeidet med hopplandslaget etter møtet den 6.desember.

- Jeg står på det jeg har sagt om at det må mer til enn at Ludvik Zajc trekker seg for å få hopperne opp igjen. Men jeg har full tillit til at Hoppkomiteen og Steinar Johannessen greier det. Vi i OL-toppen vil gjerne ha med norske hoppere til OL, og hvis de kommer opp med en løsning som kan gi en annen stemning i troppen enn i dag, så er vi villige til å samarbeide med dem igjen, sier Stensbøl til Dagbladet.

En ting er sikkert. Mannen som tar over blir neppe Trond Jøran. Likevel tar ranværingen hardt i når han beskriver de som sitter igjen og leder norsk hoppsport om dagen.

- Det er synd at Ludvik (Zajc) må ta belastningen som andre er ansvarlige for, sier Pederse n. - Nå har hoppledelsen holdt på i fire år med å prøve å få hopperne over kulen.

- De kan ikke ha tro på det de driver med - de vet ikke hva de driver med, sier Pedersen.

<B>NÆR JOBB:</B> Trond Jøran Pedersen var svært nær å få tilbake jobben som hopptrener rett før jul. - Jeg ble spurt, men uka etter ble jeg meddelt av lederen i hoppkomiteen at det ikke lot seg gjennomføre likevel, sier Pedersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer