Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spurt reddet håndballjentene

Lå under mot Frankrike.

Etter ti strake seirer kom norske håndballjenter i kontakt med bakken igjen søndag. Frankrike klarte 28-28 (10-13) på hjemmebane.

Det var den siste norske testkampen før Ungarn-EM. Norge lå under både 22-25 og 25-28, men ga aldri opp.

- Vi kjempet oss flott tilbake mot slutten. Det er bra. Det er likevel ting å jobbe med, ikke minst i forsvar og valg av hvilket tempo vi spiller i. Jeg er fornøyd med oppkjøringen mot EM. Vi har vunnet tre turneringer på rad, sier landslagstrener Marit Breivik til NTB.

I dag ble Gro Hammerseng toppscorer med fem mål. Igjen viste keeper Kjersti Beck at hun virkelig begynner å få internasjonalt snitt. Hun stoppet på meget sterke 41 i redningsprosent etter å ha spilt hele kampen.

Frankrike hadde sitt beste lag på banen med unntak av superkeeperen Valerie Nicolas (kneskadd og uaktuell for EM).

Norge kommer til europamesterskapet som en outsider i gullkampen. Målvaktene Katrine Lunde og Beck har i perioder imponert i oppkjøringskampene.

Så er spørsmålet om de kan prestere på samme nivå under langt mer krevende omgivelser i EM. Det må de om Norge skal være med helt i toppen.

Det første svaret kommer torsdag. Da starter mesterskapet mot Ukraina, bronsevinner i OL og laget som slo Norge i VM i fjor.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media