Spurtdrama mellom Kristoff og Cavendish i Belgia

Nordmannen halvmeter unna årets første klassikerseier.

Spurtdrama mellom Kristoff og Cavendish i Belgia
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(procycling.no): Alexander Kristoff (Katjusja) måtte se seg slått av Mark Cavendish (Etixx-Quick) i søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne, i det som ble en hektisk massespurt etter hard kjøring over brosteinsbakkene midtveis.

Katjusja tok kommando på de siste milene inn mot mål, anført av en opplagt Sven Erik Bystrøm. Kristoff ble brakt i god posisjon foran den avgjørende spurten og nordmannen så ut til å holde helt inn.

Men Katjusja-kapteinen kunne ikke svare på akselerasjonen fra Cavendish, som kom stormende ut av hjulet til Kristoff på de siste 50 meterne. Elia Vivani (Team Sky) ble nummer tre.

Etter målgang gjorde Kristoff det klart at han var sliten etter lørdagens anstrengelser i Omloop Het Nieuwsblad.

- Jeg følte meg trøtt hele dagen. Jeg kjente lørdagen i beina. I finalen gjorde laget en perfekt jobb og jeg lå i bra posisjon på oppløpet. Men jeg var kanskje for sliten. Cavendish hadde kanskje bedre bein enn meg i dag, ettersom han ikke kjørte i går, sier Kristoff.

- Han er veldig rask, en av de raskeste i verden . Jeg har alltid lyst å slå han. Jeg får kanskje ny sjanse i Milano-Sanremo, sier 27-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.