MYSTISKE BOMSKUDD: Tiril Eckhoff bommet tre ganger på den første liggende serien og ødela løpet ved første mulighet. Etterpå var hun oppgitt over at de ikke vet hva som skjedde med geværet på den serien. Tilsynelatende oppførte deg seg ikke som normalt.
MYSTISKE BOMSKUDD: Tiril Eckhoff bommet tre ganger på den første liggende serien og ødela løpet ved første mulighet. Etterpå var hun oppgitt over at de ikke vet hva som skjedde med geværet på den serien. Tilsynelatende oppførte deg seg ikke som normalt.Vis mer

Spurte NRKs Ola Lunde om han skjønte noe av Tirils skytemysterium

- Vi skjønner ikke hva som skjedde.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Tiril Eckhoff fikk løpet sitt ødelag med tre tillggsminutter allerede på den første skytingen.

En bomserie som verken Tiril selv eller noen i det norske støtteapparatet hadde noen god forklaring på.

Trolig kan det ha vært en teknisk feil på geværet i akkurat den seren, før Tiril fikk skrudd og justert geværet til neste serie.

52. plass Da skjøt hun fullt på de to neste seriene, før hun, sliten og lei, pådro seg tre nye tilleggsminutter på den siste stående skytingen.

Med totalt seks tilleggsminutter ble det til slutt en helsvart 52. plass på løpets aller siste startende.

- Det gikk jo rett i dass, det. Men når du starter med tre bom på en normaldistanse, så har du lyst til å rett ut i skogen i stedet for å gå tilbake til standplass, Tiril Eckhoff etter løpet.

Uforståelig Hun var naturligvis skuffet over VM-15-kilometeren, hvor russiske Ekaterina Yurlova (30) tok gullmedaljen etter å ha vært den eneste med 20 treff i løpet.

Men aller mest ergret Eckhoff seg over skytemysteriet på første liggende skyting.

- For å være helt ærlig, så vet verken jeg eller Stian (Eckhoff, bror og landslagstrener) hva som gikk galt. Jeg skjøt en knallbra samling, men det er ett eller annet som skjer med siktet mitt. Vinden var ganske lik som på innskytingen, så jeg vet ikke hva som skjedde, sier Tiril Eckhoff.

- Det er ikke likt meg i det hele tatt, for jeg skyter vanligvis godt på liggende.

Søkte råd hos Lunde Stian Eckhoff har heller ingen god forklaring på hva som skjedde med geværet til søsteren på den første skytingen.

- Jeg har ikke noen god forklaring på den første liggende skytingen til Tiril. Jeg spurte til og med Ola Lunde om han så noe som jeg ikke så. Tiril pleier å være stabiliteten selv, så de bomskuddene kom litt overraskende, sier Stian Eckhoff til Dagbladet.

- Kan det være en teknisk feil med våpenet?

- Nei, det tror jeg ikke det er. Vi sjekket våpnene før vi dro til VM. Den eneste tanken vi har er at siden det har blåst masse her så har vi stilt inn siktene på masse vind, så det kan hende at siktet har hatt litt forsinkelse når vi har skrudd tilbake igjen, sier Stian Eckhoff.

Det var litt annerledes vind i dag enn det har de andre VM-dagene, men Eckhoff kan ikke tro at søsteren hr blitt lurt av vinden.

- Det kom litt overraskende og ligner ikke Tiril i det hele tatt. Alle skuddene traff omtrent i samme hull, men av en eller annen grunn vi ikke sjønner, så sitter de nede til venstre.

• Ola Lunde har i mange år vært NRKs mann på standplass, der han står med kikkerten sin og melder fra om hvordan alle skyter. Han har også vært skytetrener for Ole Einar Bjørndalen i to perioder.

DEPPET: Tiril Eckhoff pådro seg hele seks tilleggsminutter på dagens 15-kilometer. Etter løpet hadde ingen noen god forklaring på de tre bommene på den første skytingen.
DEPPET: Tiril Eckhoff pådro seg hele seks tilleggsminutter på dagens 15-kilometer. Etter løpet hadde ingen noen god forklaring på de tre bommene på den første skytingen. Vis mer