- Spurte om privatfly

Da hopperne dro fra VM-byen i helga, måtte to personer bli igjen: Halvor Egner Granerud og mediesjef Steinar Bjerkmann. - En polsk journalist spurte om vi fikk et privatfly fra staten, forteller Alexander Stöckl.

TRENER: Alexander Stöckl. Foto: Lise Åserud / NTB
TRENER: Alexander Stöckl. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alt om VM

OBERSTDORF (Dagbladet): I løpet av to VM-uker i Oberstdorf ble det tatt 23 000 coronatester. Ni av dem var positive. Den ene prøven tilhørte VM-favoritt Halvor Egner Granerud (24).

Da hopperne forlot Oberstdorf, var Granerud igjen på Explorer Hotel. Det samme var mediesjef Steinar Bjerkmann, som måtte i isolasjon da Graneruds positive prøve ble kjent.

De to har hatt med hverandre å gjøre på pressekonferanser i VM-byen, og ble definert som nærkontakter. Mens Granerud må være isolert i Oberstdorf fram til tirsdag i neste uke, vil Bjerkmann kunne «gå fri» fra i morgen. Dette vel å merke hvis neste coronatest er negativ - som alle hans andre tester har vært.

Trener Stöckl har fått mange spørsmål om Graneruds situasjon fra internasjonale journalister. For enkelte nasjoner ville det vært utenkelig å etterlate en coronasyk toppidrettsutøver alene igjen i et annet land.

- Jeg fikk et spørsmål fra en polsk journalist. Han lurte på om vi fikk et privatfly fra staten. «I Polen hadde dette skjedd», sa han. Da svarte jeg at det skjer ikke i Norge, forteller Stöckl til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer