Spurte Uefa om å score selvmål mot Viking

Utskjelt Vetra-spiller snakker ut.

• Video: Se Antoliy Ostaps mål mot Viking

• Video: Se Antoliy Ostaps skudd mot Kaunas hos BTV (etter 17 min)

(Dagbladet.no): «Fair play, fair play» ropte de frammøtte Viking-supporterne da UEFA-cupmotstander Vetra landet i Stavanger i går ettermiddag.

Det litauiske laget hisset nemlig på seg hele Stavanger etter et meget kontroversielt mål i den første kampen for to uker siden, som også ble kampens eneste.

Thomas Myhre kastet ballen ut over sidelinja da en Vetra-spiller lå nede med skade - og ble tatt fullstendig på senga da Antoliy Ostap klinket ballen i mål fra det påfølgende innkastet.

- En fullstendig mangel på fair play - de er et lag fullstendig uten ære og med en trener fullstendig uten ære, raste Myhre til Dagbladet.no.

Deler skylden med Myhre

Da Ostap ble konfrontert med skandalemålet av sinte Viking-spillere, skal han ifølge Myhre ha glist og sagt «easy goal».

Spurte Uefa om å score selvmål mot Viking

I går framsto derimot Ostap som en angrende synder - og hevdet Vetra har undersøkt mulighetene for å score selvmål i kveld for å gjøre ting godt igjen.

- Vi har undersøkt litt med Uefa om akkurat dette, men de ønsker ikke at vi skal gjøre det. Årsaken er da at det fort vil bli sett på som kampfiksing, sier han til Stavanger Aftenblad.

Samtidig vil han ikke ta på seg hele skylden for at ballen havnet i nettet.

- Jeg mener at Thomas Myhre og jeg må dele skylden for målet i Vilnius. Fra min side var det aldri meningen å skyte ballen direkte i mål, men samtidig synes jeg at keeperen var litt uoppmerksom i det øyeblikket. Jeg har hatt en vond følelse i kroppen. Det var ikke slik vi ville vinne på hjemmebane, sier han til avisa.

Fnyser av avslørende tv-bilder

Ostaps troverdighet styrkes ikke akkurat av tv-bilder som ble kjent i Norge denne uka, som viser at Vetra-spilleren også tidligere har forsøkt å utnytte motstanderens sportsånd etter at ballen er blitt spilt ut.

Mot Kaunas gikk imidlertid forsøket fra midtbanen over mål.

Overfor Stavanger Aftenblad insisterer han på at det ikke var så ille som det kan se ut.

TATT PÅ SENGA: Thomas Myhre ventet fred og ingen fare, og stilte seg langt ut fra målet etter å ha kastet ut ballen da en Vetra-spiller lå nede. Men Antoliy Ostap fikk drømmetreff fra langt hold og ballen gikk i mål. I går uttalte Ostap at han og Myhre må dele skylden for det som skjedde. Foto: vikingfk.no
TATT PÅ SENGA: Thomas Myhre ventet fred og ingen fare, og stilte seg langt ut fra målet etter å ha kastet ut ballen da en Vetra-spiller lå nede. Men Antoliy Ostap fikk drømmetreff fra langt hold og ballen gikk i mål. I går uttalte Ostap at han og Myhre må dele skylden for det som skjedde. Foto: vikingfk.no Vis mer

- Jeg har selv sett det tv-innslaget. For det første går ballen langt over, og for det andre var ikke tv-reporteren nøytral, sier han.

Viking har 0-1 å hente inn i kveldens returoppgjør. Revansjelysten blant Viking-spillerne bør det ikke være noe å noe si på - Thomas Myhre var i hvert fall klar nok etter kampen i Litauen.

- Det eneste vi kan gjøre er bare å gruse dem i returoppgjøret, sa han til Dagbladet.no.

<B>PROVOSERT:</B> Allan Gaarde og de andre Viking-spillerne klaget forgjeves til dommeren etter Vetras 1-0 mot i Litauen.