CECILIE-JUBEL: Det ble aldri en spennende NM-finale i går mellom Stabæk og Larvik, men Cecilie Leganger var supergod som vanlig. Og nå er hun ikke helt fremmed for at det kanskje kan være gøy å være med landslaget igjen, kanskje under OL. 

Leganger
Foto:Erik Berglund
CECILIE-JUBEL: Det ble aldri en spennende NM-finale i går mellom Stabæk og Larvik, men Cecilie Leganger var supergod som vanlig. Og nå er hun ikke helt fremmed for at det kanskje kan være gøy å være med landslaget igjen, kanskje under OL. Leganger Foto:Erik BerglundVis mer

Spurter i trapper og kjører «panikkøvelser» med tennisball

I stedet for å trene med Larvik løper Cecilie Leganger i trapper og kaster tennisballer i veggen. I cupfinalen var hun likevel banens gigant.

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet):

I stedet for å trene med Larvik løper Cecilie Leganger i trapper og kaster tennisballer i veggen. I cupfinalen var hun likevel banens gigant.

- Hu er bare så jævla, innmari god.

Hjertesukket kom fra Stabæks og landslagets Stine Bredal Oftedal, og var myntet på Larvik-keeper Cecilie Leganger. Trolig ville Larvik vunnet cupfinalen selv med en utespiller i mål, men Leganger viste uansett hvorfor mange rangerer henne som verdens beste keeper.

Respekten lå tykt utenpå de unge Stabæk-jentene nesten hver gang de sto ansikt til ansikt med Leganger - og til slutt våget de knapt å skyte i det hele tatt. Til slutt endte hun med en redningsprosent på nærmere 65, i kampen som Larvik vant 37-13.

- Litt uti kampen merket jeg at de ikke skjøt så mye som i starten. Men jeg vil veldig gjerne dele æren med forsvaret, sier Leganger til Dagbladet.

Panikkøvelser
Hun trente med Larvik dagen før finalen, men for det meste trener hun for seg selv i Bergen og spiller bare kamper. Der trener hun på sin helt spesielle måte - og nesten alt annet enn håndball. I desember og romjula har hun trent med Hordabø sitt fotballdamelag i 2. divisjon.

- De har servet meg med skudd, og skuddene kommer ikke hardere her. Det går i veldig masse reaksjonstrening. Jeg trener på å stå lengst mulig.

- Hvordan trente du før desember?

- Jeg har et opplegg med Oddvar Bjørnestad (Legangers personlig trener), han styrer hele treningen min. Det går masse i hurtighetstrening, og det er veldig mye ball selv om jeg er aleine. Jeg jobber blant annet masse opp og ned i trapper, masse med balanse og koordinasjon. Og så er det mye såkalte «panikkøvelser» med baller mot veggen, som reaksjonstrening med tennisballer. Alt er bygget rundt det å stå lengst mulig, og være hurtig.

- Fotballer og tennisballer, altså?

- Ja, det fungerer jo veldig godt. Hvorfor ikke? Det har vært sånn i hele høst, og det har gått veldig bra. Vi er blitt kreative for å holde formen, sier Leganger med et smil.

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad sier det slik:

- Jeg håper boka med Cecilies keeperskole kommer en gang.

Åpner for OL
Det begynner å bli mange år siden vi hørte at Leganger studerte medisin ved siden av håndballen, og enda er hun ikke ferdig. Men nå kommer studiene først, og det er grunnen til at hun bor i Bergen.

Det er imidlertid ikke med lett hjerte hun «skulker» fellestreningene med resten av laget.

- Jeg kommer her til cupfinalen og trener med jentene dagen før, og synes det er et absolutt minimum av det jeg bør være med på. Jeg har konstant dårlig samvittighet. Jeg synes ikke det er fair, for jeg vil veldig gjerne være en god lagspiller og bidra hver dag på trening. Jeg har masse positivitet og øvelser å komme med. Men jeg får ikke gitt 100 prosent av meg selv. Jeg synes ikke det er fair, men det er en bra løsning for meg. Og jeg er veldig opptatt av å gjøre det bra når jeg først er her.

Leganger skal levere sin forslagsoppgave i januar, og så venter en avsluttende embetseksamen i juli. Da er studiene etter planen fullført - og dermed kan superkeeperen være tilgjengelig til OL i august. Eller?

- Det er ikke noe annet jeg vil enn at landslaget lykkes. Jeg er langt vekk nå, men har lovet meg selv å aldri si aldri. Jeg har brent meg på det før, nemlig, og trodde for eksempel aldri at jeg skulle spille for Larvik. Larvik er jo nesten hele landslaget, så det er i hvert fall ikke noe hinder. Det er bare praktisk vanskelig.

- Men OL-gull har du ikke?

- Nei, det er veldig synd. Jeg har jo egentlig lyst på det, sier Leganger.

Så Thorir Hergeirsson - her finnes det muligheter...