Spurtet seg til ny selvtillit

Fredag var Thor Hushovd kjempepigg og var bare en velt fra noe stort. I går vant han spurten i hovedfeltet. Slikt gir selvtillit og ny energi i kampen om den grønne trøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg Touren direkte

Skåret i gleden når Hushovd først vant spurten, var selvsagt at det lå sju mann foran i et brudd. Derfor ga ikke spurttriumfen mer enn en åttendeplass.

- Jeg tok noen poeng på dem som ligger foran meg i kampen om den grønne trøya, og selv om det er et stykke fram til teten, er det ikke så mye som skal til, sier Hushovd til NTB.

Fire kilometer før mål i den lille byen Langueux ble gårsdagens etappe avgjort. Hovedfeltet hadde tatt igjen ei utbrytergruppe. Så skjedde det som nesten alltid skjer, det kom et støt og vips så var sju mann løs.

Og de fikk gå - helt til mål.

- Det var både surt og frustrerende å se at den gruppa som stakk ikke ville bli tatt igjen, særlig fordi jeg følte at jeg var sprek og kunne klart å vinne, sier Thor Hushovd til NTB.

Vinner snart

- Jeg er fornøyd med at jeg tok spurten i hovedfeltet både lett og overlegent. Derfor vet jeg at seieren snart sitter der, bare jeg unngår uhell og har marginene på min side, sa han.

- Det var tungt i starten i dag, for da gikk det fort. I den perioden det blåste og regnet som verst, var det også surt, men jeg fikk varmet opp skjelettet etter velten fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.