Spurtet seg til ny selvtillit

Fredag var Thor Hushovd kjempepigg og var bare en velt fra noe stort. I går vant han spurten i hovedfeltet. Slikt gir selvtillit og ny energi i kampen om den grønne trøya.

Følg Touren direkte

Skåret i gleden når Hushovd først vant spurten, var selvsagt at det lå sju mann foran i et brudd. Derfor ga ikke spurttriumfen mer enn en åttendeplass.

- Jeg tok noen poeng på dem som ligger foran meg i kampen om den grønne trøya, og selv om det er et stykke fram til teten, er det ikke så mye som skal til, sier Hushovd til NTB.

Fire kilometer før mål i den lille byen Langueux ble gårsdagens etappe avgjort. Hovedfeltet hadde tatt igjen ei utbrytergruppe. Så skjedde det som nesten alltid skjer, det kom et støt og vips så var sju mann løs.

Og de fikk gå - helt til mål.

- Det var både surt og frustrerende å se at den gruppa som stakk ikke ville bli tatt igjen, særlig fordi jeg følte at jeg var sprek og kunne klart å vinne, sier Thor Hushovd til NTB.

Vinner snart

- Jeg er fornøyd med at jeg tok spurten i hovedfeltet både lett og overlegent. Derfor vet jeg at seieren snart sitter der, bare jeg unngår uhell og har marginene på min side, sa han.

- Det var tungt i starten i dag, for da gikk det fort. I den perioden det blåste og regnet som verst, var det også surt, men jeg fikk varmet opp skjelettet etter velten fredag.

Og Thor kan få god bruk for selvtilliten. For det er fortsatt mange sjanser igjen selv om Tour'en begynner å nærme seg kupert terreng.

- Vanligvis kjører Thor bare bedre og bedre utover slike løp. Jeg ser tendensene nå også, sier trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

- Allerede i dag er det en perfekt etappe for ham, og det kommer flere. Mange flere.

Svir for Arvesen

Sårene svir fortsatt for Kurt Asle Arvesen (29). CSCs norske råskinn er blitt livredd for å spurte etter den stygge velten i Tour de France sist mandag.

Arvesen deiset i asfalten i 70 km/t og fikk skrellet av seg mesteparten av huden på venstre arm og bein. Skrekken har definitivt ikke sluppet taket.

- Jeg tør bare ikke å sprinte mer og er blitt fullstendig reservert, forklarer Arvesen til NTB.

Kommende uke mener Arvesen han kan få sjansen til å markere seg ytterligere i Tour de France.

- Det kommer mange fine etapper som passer meg framover. Først skal jeg la sårene gro skikkelig, så hiver jeg meg ut i sprintene igjen, sier han.

TUNGA RETT I MUNNEN: Her spurter Thor Hushovd seg til en åttende plass. Det betyr nye poeng i kampen om den grønne poengtrøya. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix