SPURTSTERK: Mark Cavendish er kjent som verdens kanskje beste spurter. Briten er også en ivrig banesyklist. Foto: AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
SPURTSTERK: Mark Cavendish er kjent som verdens kanskje beste spurter. Briten er også en ivrig banesyklist. Foto: AFP PHOTO / PASCAL GUYOTVis mer

Spurtkanonen Cavendish vil satse på banesykling

Trener med det britiske laget.

Briten Mark Cavendish er blitt invitert til å trene med de britiske banesyklistene resten av sesongen. Da får han vist om han er god nok til OL i Rio de Janeiro i 2016.

28-åringen fra Isle of Man har hatt en formidabel suksess utenfor velodromen og tatt hjem utallige spurtseirer gjennom karrieren. VM-tittelen fra Danmark i 2011 står foreløpig som høydepunktet. Men en OL-tittel mangler han, og det kan han få muligheten til å fikse på banen. Trolig vil ikke landeveisrittet i Rio bli avgjort i en massespurt.

Etter bare å ha blitt nummer 29 i landeveisrittet i London-OL, viste Cavendish interessen for å vende tilbake til velodromen. I forrige måned fikk han prøvd seg under et Grand Prix-stevne i Belgia. Han satser på å bli en del av det britiske laget på bane kommende sesong.

- Han har allerede gjort unna mye banesykling, og Mark er en eksepsjonell sykkelrytter. Det kunne man se med en gang kan kom til oss, sier den britiske utholdenhetstreneren Paul Manning.

- Hvor mye spesialtrening på bane han trenger, vet jeg ikke, men han trenger mindre tid der enn noen andre. Hvis vi kan få ham på banen før slutten av året slik at han får kjørt litt med de andre guttene, vil det være en god start. Så får vi ta det derfra, forklarer Manning.

(NTB)