Spurtkanonen Peter Sagan tuktet alle

Boasson Hagen låst på oppløpet.

 LÅST:  Edvald Boasson Hagen nådde ikke helt opp, og måtte nøye seg med en ny femteplass. Peter Sagan var det ingen som kunne gjøre noe med. Foto: AP Photo / Laurent Rebours / NTB Scanpix
LÅST: Edvald Boasson Hagen nådde ikke helt opp, og måtte nøye seg med en ny femteplass. Peter Sagan var det ingen som kunne gjøre noe med. Foto: AP Photo / Laurent Rebours / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Peter Sagan ble som så mange ganger tidligere for sterk i spurten. Den slovakiske spurtkanonen viste alle i målområdet i Albi hvilken styrke som bor i beina hans.

Edvald Boasson Hagen ble låst på oppløpet, og greide ikke komme seg i en god nok posisjon i spurten.

Nordmannen havnet på en femteplass.

Takket lagkameratene Cannondale jobbet hardt for at Sagan skulle få årets første Tour de France-seier.  Og de fikk uttelling for å ha brukt mye tid og krefter på å dra hovedfeltet, sånn at Sagan kunne øke forspranget til sine gjeveste konkurrenter, Mark Cavendish og André Greipel, ytterligere.

Og etter målgang var slovakeren nøye med å takke for hjelpen fra lagkameratene.

- Jeg føler meg veldig bra, og jeg er veldig glad. Jeg må takke laget for hjelpen. Denne seieren er for laget vårt.Jjeg er veldig glad fordi jeg ikke følte meg bra etter første etappe. Jeg stoler på meg selv hver dag, og jeg blir bedre og bedre, sier Sagan.

Boasson Hagen innrømmer at det var en hard etappe med Cannondale-toget i front, men at han er skuffet over å ikke få mer ut av spurten. På oppløpet var også rudsbygdingen nær ved å krasje med en RadioShack-rytter.

- Jeg burde gjort det bedre når det ikke var så mange gode spurtere med. Jeg er egentlig glad jeg ikke gikk i bakken, men det er slik som kan skje i en spurt, sier Boasson Hagen til TV 2.

I tillegg ble nordmannen veldig låst på de siste metrene før mål.

- Jeg skulle gjerne posisjonert meg bedre, men det var vanskelig å komme seg fram. Jeg måtte bremse, og da taper man tid i en spurt, sier Boasson Hagen. 

Massevelt Alle de tre norske var innvolvert i en massevelt etter 11 kilometer. Boasson Hagen var ikke i bakken, mens Lars Petter Nordhaug måtte slite seg gjennom resten av etappen med smerter.

- Jeg var med en svær velt i starten, så jeg har slitt med kneet og hofta. Jeg tror Alex og Edvald også var innelandet, så vi feira bursdagen til Alex på asfalten i Frankrike, fleiper Nordhaug om Kristoff, som fyller 25 år i dag.

Nordhaug tror ikke skadene vil sette resten av touren i fare, selv om han selv sier at han har følt seg «drit» i hele dag.

- Nei, det er det absolutt ikke. Mulig jeg vil føle meg stiv noen dager, men det er ikke noe som vil sette touren i fare.
 
Dagens utbrytere Som på mange av etappene så langt i touren begynte dagen med et tidlig brudd. Allerede rett etter start gikk seks mann i brudd, hvor veteranen Jens Voigt og Blel Kadri ble alene etterhvert. De ble tatt igjen av hovedfeltet ved halvkjørt etappe.

Etter 138 kilometer så Jan Bakelants fra RadioShack sitt snitt til å stikke. Bakelants vant den andre etappen av Tour de France, og fikk kjøre i den gule trøya i to dager. Den ville han gjerne ta tilbake fra Daryl Impey - mannen som i går skrev sykkelhistorie ved å bli den første afrikaner i gul trøye.

Også Juan Oroz og Cyril Gautier hang seg på rykket til Bakelants, og de tre holdt en luke til hovedfeltet til det gjensto rundt tre kilometer.

Daryl Impey havnet på en tolvteplass, og beholder den gule ledertrøya. Peter Sagan har skaffet seg en solid luke i kampen om den grønne trøya.

Cannondale-rytteren leder allerede med 94 poeng på andremann, André Greipel. Blel Kadri overtar den prikkete klatretrøya fra Pierre Rolland, mens Michal Kwiatkowski fortsetter i den hvite ungdomstrøya.

Edvald Boasson Hagen er fortsatt tre sekunder bak Daryl Impey i kampen om den gule ledertrøya.