Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Spurtkongen av Giro d'Italia vant igjen

Fernando Gaviria tok sin fjerde etappeseier i hektisk avslutning.

USTOPPELLIG: Fernando Gavirai tok sin fjerde etappeseier i Giro d'Italia. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES
USTOPPELLIG: Fernando Gavirai tok sin fjerde etappeseier i Giro d'Italia. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): På den 13. etappen i Giro d'Italia kom trolig den siste seierssjansen for sykkelfeltets raskeste menn. Og mot slutten av den 167 kilometer lange, og helt flate, etappen til Tortona var Fernando Gaviria den aller raskeste.

Bora-Hansgrohe dro opp spurten for Sam Bennett, med Gaviria sittende langt bak i spurtrekkene. Men det colombianske stjerneskuddet leverte en fremragende spurt, og fant veien fram til fronten.

Han suste over målstreken til sin fjerde triumf i det som er Quick-Step Floors-talentet sin aller første Grand Tour.

Ingen endringer i sammendraget

På årets flateste Giro-etappe var det kun sidevind som kunne skape spenning i sammendraget.

Det var spor av vind på de to siste milene, men ikke nok til at feltet sprakk opp i stor grad. Dermed er det fremdeles Tom Dumoulin (Team Sunweb) som leder sammenlagt.

Lørdag venter en fjellavslutning, der nederlenderen nok vil bli angrepet av klatrekongene som følger bak ham i sammendraget.

Greipel reiser hjem

Fredagens etappe ble årets siste for André Greipel. Lotto Soudal-spurteren har hatt for vane å bryte Giroen før den siste uka de foregående årene, og fulgte den samme taktikken i 2017.

Den store tyskeren leverte som han pleier, og vant den andre etappen. Dermed står 34-åringen med etappeseier fra de tolv siste Grand Tours han har syklet.

Trio i tet

Pavel Brutt (Gazprom - Rusvelo) , Matej Mohoric (UAE Team Emirates) , Vincenzo Albanese (Bardiani CSF) og Johann Van Zyl (Dimension Data) støtet rett etter rittstart, og hovefeltet mente det var ganske greit.

Van Zyl ble kalt tilbake til hovedfeltet av laget, som ønsket å spare han til spurtjobben i finalen.

Spurtlagene tviholder på bruddet

På den helt flate etappen hadde utbryterne aldri noen sjanse. Ledelsen strakk seg opp mot to minutter, men da sa spurtlagene at nok får være nok.

Med over 100 kilometer igjen var differansen under minuttet, men forfølgerne ønsket ikke å kjøre inn bruddet helt enda. Avstanden økte igjen, og fire mil fra mål var den halvannet minutt.

20 kilometer fra mål begynte feltet å sprekke opp, men tempoet var ikke høyt nok, og sidevinden var for svak til at det ble varig skade. Tempoet var dog høyt nok til at bruddet ble kjørt inn, og det endte i massespurt.

To kilometer fra mål satt Bora-Hansgrohe i front med flere mann foran Sam Bennett, men det tyske laget ble utfordret av Quick-Step Floors og Orica-Scott da de nærmet seg mål.

I spurten var det nok en gang Fernando Gaviria som var raskest.