Spurtkongen

To strålende skidager i Falun til tross. Thomas Alsgaard er fortsatt usikker på om han fortsetter karrieren neste sesong.

Etter å ha vunnet jaktstarten lørdag, knuste han igjen konkurrentene i spurten på sisteetappen da Norge vant stafetten i Svenska Skidspelen i går. Det lukter rett og slett svidd av skigåinga til Alsgaard om dagen.

- Det har gått mye bedre, og jeg har følt meg pigg nå i det siste, men jeg vil fortsatt vente og se før jeg avgjør om jeg fortsetter. Det eneste jeg jeg har bestemt meg for, er at jeg går ferdig denne sesongen. Så tar jeg en avgjørelse om framtida etter det, sier Alsgaard til Dagbladet.

Mye slit

Det er ikke sånn at Alsgaard ikke gleder seg stort over framgangen han har hatt i etterkant av OL. Tvert imot. Men resultatene i seg sjøl har lite å si om hvordan han vurderer sin egen skiframtid.

- Hvis jeg skal fortsette, må kroppen fungere hundre prosent, og gjør den det, så kommer de gode resultatene som en konsekvens av det. Men hvis det blir sånn som det var før OL, så vet jeg ikke om jeg jeg vil greie å holde oppe lysten og motivasjonen.

- Det skal fryktelig mye slit og hardt arbeid til for å orke å komme seg gjennom den harde treninga på sommeren og høsten.

Avtaler utgår

Et annet moment som tilsier at Thomas Alsgaard kanskje teller på knappene, er at flere av hans personlige avtaler går ut etter sesongen. NRK meldte lørdag at alle hans avtaler forfaller til sommeren. Etter det Dagbladet vet, opphører Alsgaards avtaler både med Adidas, Økokraft og Madshus etter sesongen. Sjøl fnyser Thomas av problemstillingen.

- Hvilke avtaler jeg har, er en sak mellom meg og mine sponsorer.

- Så det momentet spiller ingen rolle for om du fortsetter?

- Nei, og det er bare dere journalister som bryr dere om sånne ting uansett, sier han sarkastisk.

- Men jo bedre du går på ski, jo lettere er det vel å sikre seg gode økonomiske avtaler?

- Selvfølgelig, men det er ikke noe jeg går og tenker på.

ABDISERER? Spurtkongen Thomas Alsgaard vurderer å legge opp.