KLAR FOR FART: Tom Boonen og Quick Step-laget.Foto: SCANPIX/AP/Yves Logghe
KLAR FOR FART: Tom Boonen og Quick Step-laget.Foto: SCANPIX/AP/Yves LoggheVis mer

Spurtsterkt Quick Step til Tour de France

Kombinerer raske spurtere og offensive ryttere.

Quick Step kombinerer raske spurtere og offensive ryttere i årets tropp til Tour de France.

Lagkaptein Tom Boonen, som har seks etappeseirer i rittet og vant poengtrøya i 2007, blir igjen å se sammen med sin gamle opptrekker Gert Steegmans. Steegmans er heller ingen hvem som helst i Tour de France. I 2007 vant han 2. etappe i rittet etter å ha holdt et opptrekk for Boonen helt til målstreken uten at lagkameraten klarte å ta seg forbi.

Året etter vant Steegmans den gjeve sisteetappen på Champs-Élysées. Etter et par mindre vellykkede år i Katjusja og Radioshack er 30-åringen nå tilbake i Quick Step og Belgia. Laget stiller i tillegg med tyske Gerald Ciolek, som blant annet tok annenplassen da Steegmans seiret på sisteetappen i 2008.

Publikumsfavoritten Sylvain Chavanel, Jérôme Pineau, Dries Devenyns og Niki Terpstra er andre ryttere som ofte er med og preger sykkelritt med sin vilje til å gå i brudd.

Laget: Tom Boonen (Belgia), Sylvain Chavanel (Frankrike), Gerald Ciolek (Tyskland), Kevin De Weert (Belgia), Dries Devenyns (Belgia), Addy Engels (Nederland), Jérôme Pineau (Frankrike), Gert Steegmans (Belgia), Niki Terpstra (Nederland).

(NTB)