SYK: Marcel Kittel må reise hjem fra Giro d'Italia før fjerde etappe grunnet sykdom. Tyskeren står som vinner av to etapper i år (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)
SYK: Marcel Kittel må reise hjem fra Giro d'Italia før fjerde etappe grunnet sykdom. Tyskeren står som vinner av to etapper i år (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)Vis mer

Spurtstjerne forlater Giroen

Etter to etappeseiere er Marcel Kittel rammet av feber.

(procycling.no): Etter to imponerende etappeseier innledningsvis har Marcel Kittel besluttet å stå av årets Giro d´ Italia før starten av den fjerde etappen.

Giant-Shimano-rytteren forlater dermed rittet før første etappe på italiensk jord er unnagjort.
 
- Jeg er veldig skuffet over å forlate Giroen etter en så sterk innledning, men jeg føler meg ikke frisk, og jeg er ikke i stand til å fortsette. Jeg vil takke laget mitt for deres støtte de siste dagene, og ønsker dem lykke for resten av løpet, sier Kittel i en pressemelding tirsdag.  

26 år gamle Kittel vant både andre og tredje etappe som endte i massespurter i henholdsvis Belfast og Dublin, og tyskeren hadde dermed en komfortabel ledelse i poengkonkurransen.  

Nå ser det ut til at det dårlige været på de første etappene har hatt dårlig effekt på storspurteren fra Arnstadt.  

- For to dager siden, etter den tredje etappen, signaliserte han at formen ikke var 100 prosent. I går følte han seg bedre, men i dag ved frokost hadde han samme plager og etter kontroll hos legen så vi at feberen hadde forverret seg. Da tok vi tok beslutningen sammen at han ikke bør fortsette, sier lagets trener, Marc Reef.  

Med seier på tirsdagens etappe til Bari kunne Kittel blitt første rytter på 34 år til å vinne tre etapper på rad. 

Med tyskeren ute av rittet ser ting lysere ut for de øvrige spurterne, deriblant Edvald Boasson Hagen og Ben Swift hos Team Sky.