Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spyd-spissen

Gi Andreas Thorkildsen et mesterskap, og du kan være sikker på at han leverer.

SUVEREN: Andreas Thorkildsen (27) var allerede OL-mester og Europamester, etter VM i Berlin hadde han sikret seg enda en tittel.
Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
SUVEREN: Andreas Thorkildsen (27) var allerede OL-mester og Europamester, etter VM i Berlin hadde han sikret seg enda en tittel. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

||| (Dagbladet): Han kom til VM som regjerende OL- og europamester. Da han dro, var han i tillegg verdensmester. Og det ble han så suverent at han sto over de to siste kastene i finalen.

For ordens skyld - det har aldrid før hendt at en og samme mannlige spydkaster har vunnet både EM, VM og OL. Men så er ikke Andreas Thorkildsen som alle andre heller.

Etter kvaliken på Olympiastadion i Berlin, tuslet han av banen med et kast på skarve 80,37 meter, men var helt uberørt av at det ikke stemte.

- Det er i finalen det gjelder. Jeg bruker å mobilisere litt ekstra da, sa han, og hadde egen erfaring som sannhetsvitne.

Og visst mobiliserte han. Med sola i øynene fløy spydet 89.59 meter i andre omgang, sesongens lengste Thorkildsen-kast så langt, og veldig typisk ham å være best når det gjelder.

- Jeg var ganske sikker på at ingen andre skulle klare den lengden, men jeg trodde at noen skulle kommer nærmere, sa Thorkildsen etter gullet og VMs eneste framføring av «Ja, vi elsker» på Olympiastadion denne sommeren.

For verken en småsyk Tero Pietkämäki eller noen andre var i nærheten av å straffe Thorkildsen denne dagen. Cubaneren Guillermo Martinez var nærmest, men likevel langt bak.

Senere på sommeren klinket Andreas Thorkildsen til med 91,28 meter i Zürich og viste at det ikke akkurat er tilfeldig at det er akkurat han som sitter på alle tre titlene for tida.

- Selvsagt er det moro at ingen andre mannlige spydkastere har klart å vinne både EM- VM- og OL, sier Andreas.

Og mer moro kommer det til å bli, for Andreas vil gjøre hva han kan for å forsvare titlene i åra som kommer.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media