PLAGSOM: Matthew Clemmens stotret fram et lite «ja» på rettens spørsmål om han erklærte seg skyldig i å ha spydd over en barnefamilie på baseballkamp.Foto: SCANPIX/AP/Matt Rourke
PLAGSOM: Matthew Clemmens stotret fram et lite «ja» på rettens spørsmål om han erklærte seg skyldig i å ha spydd over en barnefamilie på baseballkamp.Foto: SCANPIX/AP/Matt RourkeVis mer

Spydde på familie med vilje etter tribunekrangel

21-årig baseballfan med pinlig dag i retten.

||| (Dagbladet): Foreldrene til 21 år gamle Matthew Clemmens har nok vært stoltere av sønnen sin enn da de var med poden i retten i Philadelphia i dag.

Unge Clemmens var nemlig på plass for å erklære seg skyldig i overfall, ordensforstyrrelse og trakassering - etter at han kastet opp med vilje på en annen tilskuer under en kamp i den amerikanske baseballigaen.

New Jersey-gutten var tilstede på en Philadelphia Phillies-kamp i april, da han og en kamerat bestemte seg for å plage livet av Michael Vangelo og hans døtre som satt foran dem på tribunen, skriver nyhetsbyrået AFP.

Clemmens og kompisen sølte øl og spyttet etter Vangelo-familien, og da vennen ble kastet ut av vaktene, bestemte 21-åringen seg for å ta en noe uvanlig og ufyselig hevn.

Clemmens mottok en samtale på mobiltelefonen, og sa:

- Jeg må gjøre det jeg må gjøre. Jeg skal kaste opp.

Deretter stakk han noen fingre i halsen og spydde over Michael Vangelo og hans elleveårige datter. Deretter gikk han fysisk til angrep og slo flere ganger etter Vangelos hode, før andre tilskuere på tribunen fikk overmannet ham.

- Det er sannsynlig at han hadde drukket for mye alkohol, sier forsvarer Richard Hark, og legger til at Clemmens fylte 21 senest i mars.

- Det unnskylder ikke oppførselen hans, men det forklarer en del.

Matthew Clemmens forlot rettssalen med sine foreldre uten å ville kommentere hendelsen. Han slipper trolig fengselsstraff mot prøvetid.