Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spydess sa nei til Olympiatoppen

Norges nye spydess, Andreas Thorkildsen, er sparket ut av Olympiatoppens basisprosjekt og OL-satsing Team Athen 2004, skriver Fedrelandsvennen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Våre krav og Andreas' forestilling om hvordan vi ønsker å ha det, samsvarte ikke. Et videre samarbeid var derfor ikke forenlig, sier Finn Aamodt i Olympiatoppen.

Aamodt bekrefter overfor avisen at samarbeidsproblemene får økonomiske konsekvenser. Gjennom OL-satsingsprosjektet Team Aten støtter OL-toppen utøverne med opptil 50.000 kroner - midler juniorverdensrekordholderen nå etter alt å dømme mister.

- Personlig hadde jeg sett han ble med videre, jeg liker ikke beslutningen. Andreas hadde uten tvil hatt nytte av å være med, mener Åsmund Martinsen, spydkasterens personlige trener.

Han legger ikke skjul på at han er skuffet, men påstår det ikke ligger noe dramatikk bak avgjørelsen.

Ifølge Finn Aamodt skal spydtalentet selv ha argumentert for at han ville stå mer fritt og være mer selvstendig i treningsarbeidet. Dette er krav Olympiatoppen ikke kan akseptere.

- Jeg avsluttet fordi jeg føler meg utlært. Basisøvelser som mage og rygg kan jeg trene på egen hånd, sier en ordknapp Andreas Thorkildsen. 19-åringen legger til at han mener det ennå ikke er avgjort om han mister den økonomiske støtten.

Aamodt respekterer avgjørelsen og mener utøveren ikke har noe i OL-prosjektet å gjøre hvis han ikke oppfyller kravene.

- Er du bekymret for valget Norges mest lovende spydkaster har tatt?

- Noen ganger er det viktig for voksne ressurspersoner rundt ungdom generelt å sette foten ned, og si at nok er nok, svarer Aamodt og legger presist til:

- Ikke bare Olympiatoppen, men hele miljøet rundt Andreas er opptatt av hans utvikling. Det er en ung og lovende gutt som må tas vare på. Her har klubben hans, Vidar, et stort ansvar.

(NTB)

Hele Norges coronakart