Spydet som landet i evigheten

Det er rart hva et perfekt spydkast kan gjøre med livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er noe eget med de virkelig store idrettsprestasjonene, øyeblikk som aldri forsvinner, sekunder som blir evighet. Slik var det den kvelden i Athen. 72 000 på tribunen, blits som smeller, en plutselig stillhet og et spyd som glir perfekt gjennom lufta - lenge. Resten er saktefilm og historie.

-  Da jeg så spydet fly, tenkte jeg det med en gang: medalje, forteller Andreas Thorkildsen. Da spydet endelig landet, hadde det flydd 86,50 meter. Da kom jubelen.

Mann for sin lue

Konkurrentene forsvant en etter en, mens en ankelskadet Thorkildsen hadde sitt livs mest nervøse minutter da han måtte stå over femte og sjette kast. Så ble alt kaos. Noen ga han et flagg og plutselig forsto han at han måtte ta av seg den karakteristiske lua under medaljesermonien.

-  Hadde jeg visst at det skulle gå som dette, så hadde jeg fiksa litt på håret, beklaget OL-kjekkasen seg med glimt i øyet.

Hva skjedde?

22-åringen hadde kastet en bombe, og ingen forsto helt hva som skjedde - aller minst han selv

-  Jeg forstår godt at folk ble overrasket, jeg ble overrasket selv i hver fall, sier Thorkildsen som aldri hadde håpet på gull. Kristiansandsgutten, som tidligere hadde skapt overskrifter ved å bryte med Olympiatoppen, hadde fått den perfekte revansje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer