Spydkaster Fagernes vil bli proffbokser

Norgesrekordholderen i spydkast Pål Arne Fagernes vil bruke sin eksplosive kastearm til å slå fra seg i bokseringen.

Målet er proffdebut i Danmark om to måneder. Friidretts-EM i august kommer for tidlig for den skulderskadde spydkasteren, og nå vurderer han å trappe ned spydsatsingen til fordel for en mulig boksekarriere.

- Jeg vet at jeg har talent for boksing, for jeg er veldig eksplosiv og slår hardt. Men jeg trenger så mye sparring jeg kan få, sier Pål Arne Fagernes til Sandefjords blad.

Sparringpartner er bokseren Henning Steen som har erfaring som bokseproff.

- Litt slagredd

Gjør 107 kilo tunge Fagernes de nødvendige framskritt i bokseringen, er det meningen at han skal debutere i København 7. september. Steen innrømmer at spydkasteren har en lang vei å gå.

- Han kan bli litt slagredd. Hvis han får en på kjeven under sparring, skvetter han litt, og rygger. Han må trenes opp til å tåle slag, og ikke stikke haka så langt fram, sier Steen.

Pål Arne Fagernes har ikke noe imot å debutere som proff uten å ha gått en eneste amatørkamp.

- Hjelm for dumt

- Det er ikke noe vits i å bokse amatør. Det blir for dumt å gå kamper med hjelm på hodet når du er 28 år. Hvis jeg bestemmer meg for å satse maksimalt på boksesporten, blir det som proff, sier Fagernes.

Han trenes av tidligere europamester Harald Skog, som også har Steen og Thomas Hansvoll i stallen.

NY KARRIERE: - Jeg lærer mye av å sparre med Henning (Steen). Han har gått proffkamper tidligere, og er langt mer erfaren enn meg, sier Pål Arne Fagernes. Spydkasteren satser på proffdebut som bokser om to måneder.