Spydofferet fryktet å bli truffet

Frykten var ikke ubegrunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den uheldige lengdehopperen Salim Sdiri (28), som i natt ble utskrevet fra sjukehus etter gårsdagens forskrekkelige ulykke, fryktet at noe sånt kunne skje.

TIDLIGERE SPYDULYKKER:

Også ved tidligere anledninger har personer blitt truffet av spyd, men da stor sett inne i sektoren hvor spydene skal lande.

Under Bislett Games i 1994 ble spyddommer Håkon Lund truffet i arma av finske Jahu Laukannens spyd.

I fjor ble en funksjonær truffet i hodet under midtnorsk ungdomsmatch i Levanger.

Samme år fikk den brasilianske funksjonæren Lia Mara Lourenco et spyd tvers gjennom foten

Også i januar i år fikk vi et eksempel på at spyd opprinnelig er et våpen. OL-vinner Roman Sebrle var da 20 centimeter fra døden på trening.

- Jeg ble bekymret, for ikke å si litt redd, da spydkasterne begynte å varme opp mens vi fortsatt var i gang med konkurransen. En gang landet et spyd veldig nær foten min, forteller Sdiri, ifølge franske L\'Equipe.

Hell i uhell

Da han sto og slappet av etter sin egen konkurranse, midt i tredje omgang av spydkonkurransen, ble han plutselig truffet av noe i ryggen.

28-åringen skar grimaser og brukte hendene til å finne ut hva som traff ham. Da kjente han spydet som stakk ut.

Heldigvis trengte ikke spydet lenger enn tre centimeter inn i kroppen, og det skadet derfor ingen indre organer. Lengdehopperen slipper unna uhellet med bare fem sting.

- Det var mye blod, men det ble fort klart at han ikke var alvorlig skadet. Likevel ville de holde ham på sykehuset det meste av natten. Nå er han tilbake på utøverhotellet og forsøker å sove litt, sier franskmennenes fysioterapeut, Marc Michnowski.

Spydet som traff Sdiri, ble kastet av finske Tero Pitkämäki, som ble helt satt ut og kastet seg ut av sammenlagtseieren i Golden League.

- IKKE LIVSTRUENDE: De første rapportene gikk på at lengdehopperen Salim Sdiri ikke var veldig hardt skadd, og han har nå vært gjennom videre undersøkelser som heldigvis bekrefter dette. Foto: TV4
- IKKE LIVSTRUENDE: De første rapportene gikk på at lengdehopperen Salim Sdiri ikke var veldig hardt skadd, og han har nå vært gjennom videre undersøkelser som heldigvis bekrefter dette. Foto: TV4 Vis mer

- Veldig lei meg

- Jeg er veldig lei meg, fordi jeg traff en person med spydet. Det er trist. Jeg håper det går bra med ham, sa Pitkämäki sjøl til NRK etter det dramatiske Golden League-stevnet i Roma.

Etterpå fikk han trøst av Norges Andreas Thorkildsen.

- Jeg har så vidt snakket med ham. Jeg gikk bort og sa at det var en ulykke og at han ikke kunne ta det veldig innover seg. Han kaster veldig langt, og da kan slikt skje hvis han bommer en del, sa den norske friidrettsspydspissen til Dagbladet.no i går kveld.

Samtidig klarte sørlendingen å glede seg over årsbeste (88,36 meter) og stevneseier - til tross for at han på ny kjente ryggsmertene han har slitt med.

- Det gjorde veldig vondt der og da, men nå drar jeg til Sheffield og kaster der på søndag. Deretter er det tre uker til neste konkurranse, så da får jeg litt tid å restituere meg, sier Thorkildsen.

Spydofferet fryktet å bli truffet
LENGDEHOPPER: Salim Sdiri kommer nok til å bli husket som mannen som ble truffet av et spyd utafor sektor. Men egentlig er han fransk lengdehopper, her i aksjon under innendørs-EM i mars. Der vant han bronse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer