Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spysjuke Stabæk-spillere stjal seieren

Arild Sundgot bommet på tre gigantsjanser da Stabæk vant 2-1 på Åråsen.

HELT SJUKT: Stabæks Jon Inge Høiland scoret to mål og sikret full uttelling for gjestene på Åråsen - til tross for at flere av lagkameratene sleit med mageproblemer underveis i kampen. Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix
HELT SJUKT: Stabæks Jon Inge Høiland scoret to mål og sikret full uttelling for gjestene på Åråsen - til tross for at flere av lagkameratene sleit med mageproblemer underveis i kampen. Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet.no): Lillestrøm-Stabæk 1-2 (0-1)

Takket være to scoringer av Jon Inge Høiland - den siste på overtid - stjal Stabæk med seg full poengpott til tross for at Lillestrøm vant sjansestatistikken på Åråsen.

Og det på tross av at bortelaget var plaget med kvalme underveis. Jan Jönsson sier at flere av spillerne følte seg dårlige i pausen.

- Jeg vet ikke hva det er, men flere av spillerne holder på å spy i pausen. De virket utrolig slitne. Segerström klarte ikke mer da vi tok ham av, sier svensken. 

Han vet ikke hva som var grunnen til den kollektive kvalmen, men lurer på om før match-måltidet kan ha noe med saken å gjøre.

- Vi spiste kylling før i dag, jeg vet ikke om det kan være grunnen. Gutta hadde i hvert fall veldig problemer med magen. Jeg kunne se at Vegard (Hedenstad) holdt på å spy i begynnelsen av 2. omgang.

Grunnen kan kanskje like gjerne være virussmitte i troppen. Daniel Nannskog var hjemme og passet sin magesyke sønn i dag. Og han var ikke frisk sjøl på Åråsen i kveld.

- Jeg spydde både på banen i 1. omgang og i pausen. Jeg vet ikke om jeg er smittet av sønnen min, men jeg føler meg ikke syk. Det er bare magen som er dårlig, sier Nannskog.

- Kan du ha smittet lagkameratene dine?

- Nei, det tror jeg ikke. Men dette er kanskje noe som går.
Surt for Sundgot
Arild Sundgot er den mestscorende spilleren i Lillestrøms historie, men det hjalp lite mot Stabæk i kveld.

LSK-spissen bommet burde egenhendig senket medaljekandidaten Stabæk, men han bommet, bommet og bommet:

• Sundgots første store sjanse kom etter åtte minutter. Da headet han et godt innlegg fra høyre like utenfor.

• Like etter pause styrte han et godt Mouelhi-innlegg like utenfor etter å ha sneket seg mellom Stabæks stoppere.

• Det var imidlertid ikke nok. Etter 55 minutter stjal Nosa Igiebor ballen fra Pontus Segerström like utenfor Stabæks sekstenmeter. Han spilte til Sundgot, som måkte ballen to-tre meter over alene med Jon Knudsen i Stabæks mål.

- Dette var for dårlig av meg, ingen tvil om det. Når jeg har tre sånne sjanser bør jeg i hvert fall score på to av dem. Jeg skal ikke skylde på noe annet enn at jeg var litt ubesluttsom og tenkte for mye, sier Sundgot til Dagbladet.

Flere store sjanser
Sundgots muligheter var imidlertid ikke de eneste sjansene Lillestrøm hadde til å score hjemme på Åråsen. Også ungguttene Björn Bergmann Sigurdarson og Edwin Eziyodawe misset på store muligheter til å score mål.

Men fire minutter før slutt fikk hjemmelaget hull på byllen på Åråsen, og det måtte en back til for å score. Marius Johnsen klemte til fra 20 meter med utsiden av foten. Ballen skrudde og skrudde, og snek seg inn i lengste hjørne, utagbart for Jon Knudsen.

Men Stabæk skulle komme tilbake. Og Jan Jönssons menn trengte et omdiskutabelt mål før pause for å ta ledelsen.

Den første nettkjenningen kom etter at Stabæk bet seg fast i LSKs sekstenmeter. Ballen ble headet fram og tilbake flere ganger, før Fredrik Berglund kom til skudd fra fem, seks meter med venstrebeinet. Ballen gikk utenfor Otto Fredriksons rekkevidde, i stanga og tilbake. På returen kom Jon Inge Høiland i stor fart og styrte kula over Marius Johnsen som kastet seg for å blokkere.

Lillestrøm protesterte vilt ettersom det kunne se ut som om Berglund var i en hårfin offside i en situasjon like før han skjøt i stanga.

Deilig å vinne drittkamp
«De blaa» måtte vente til to minutter på overtid før de kunne juble — mot spillets gang. Daigo Kobayashi slo et langt innlegg inn i boksen. Otto Fredrikson nølte, og Høiland steg til værs og headet over finnen — til vanvittig jubel for gjestene.

- Det er selvfølgelig utrolig morsomt å score to mål. Det er fantastisk deilig å vinne en sånn drittkamp som det her, sier Høiland til Dagbladet.

- Blir du Drillos angrepsvåpen nå?

- He-he, ja, nå kan han sette meg inn på slutten. Jeg er vel i utgangspunktet reserve. Tom (Høgli) var veldig god mot Skottland, men det er jo bra. Det er sånn det skal være, sier Høiland.

- Jon Inge er vel egentlig en litt usannsynlig matchvinner. Men han er bra på dødball, og det viste han i dag, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Dagbladet.

Kvalme eller ei - kveldens seier betyr at Stabæk fortsatt er i medaljestriden, og at de tok sin første borteseier siden midten av juni — mot spillets gang. LSK vant sjansestatistikken 7-4 på Åråsen.

MISSET TRE STORE: Lillestrøms Arild Sundgot (t.v.) misset på tre gigantsjanser mot Stabæk og Thomas Rogne. Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix
MISSET TRE STORE: Lillestrøms Arild Sundgot (t.v.) misset på tre gigantsjanser mot Stabæk og Thomas Rogne. Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix Vis mer
IKKE FRISK: Daniel Nannskog kastet opp både i første omgang og i pausen. Men etter kampen kunne han juble for tre poeng og forsatt medaljeplass godt innen rekkevidde.
Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix
IKKE FRISK: Daniel Nannskog kastet opp både i første omgang og i pausen. Men etter kampen kunne han juble for tre poeng og forsatt medaljeplass godt innen rekkevidde. Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling