Spytte-Totti nekter å tilgi dansken

Snart møtes de igjen..

(Dagbladet.no): EM i Portugal i 2004 ble en gedigen nedtur for den italienske stjernespissen Francesco Totti.


Totti ble temmet av Danmark i den målløse åpningskampen, og ble så frustrert at han i sinne spyttet ned danskenes midtbanespiller Christian Poulsen.

Totti fikk tre kampers utestengelse etter å ha blitt avslørt av Danmarks Radios TV-kameraer, og det ble slutten på EM-eventyret den gangen.

Duket for gjenforening

Nå er Christian Poulsen klar for å flytte til Italia og Juventus, noe som betyr nye møter mellom de to kranglefantene, og tidligere denne uka forsøkte dansken å skape fred med spytteren fra Roma.

Men det kan han bare glemme.

- Det er lett å snakke nå. Han kunne heller ha fortalt sannheten den gangen, sier Totti til Gazzetta dello Sport.

I stedet langer Totti ut mot Poulsen, som han mener ikke har noe å gjøre i Juventus.

IKKE ERTERIS: Francesco Totti og Christian Poulsen var i klinsj flere ganger under åpningskampen i Portugal, og til slutt kokte det over for italieneren. Foto: AFP/SCANPIX
IKKE ERTERIS: Francesco Totti og Christian Poulsen var i klinsj flere ganger under åpningskampen i Portugal, og til slutt kokte det over for italieneren. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Jeg synes ikke han tilfører noenting teknisk sett, sier Totti lakonisk.

Roma-angriperen vurderte søksmål mot den italienske pressen etter de negative oppslagene som fulgte etter spytte-episoden mot Danmark, og er tydeligvis ikke over forbitrelsen.

Poulsen har kranglet mer

Christian Poulsen går forøvrig heller ikke ofte av veien for litt bråk.

De som husker godt minnes at det var han som ga Markus Rosenberg en knyttneve i magen i EM-kvaliken mot Sverige i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slaget ble ekstra skjebnesvangert fordi det utløste et rødt kort, som igjen fikk et beruset fotballfjols til å løpe inn på banen og angripe dommeren - med den konsekvens at Sverige ble tildømt seieren.

PS. Både Francesco Totti og Christian Poulsen er blitt hedret med hvert sitt internettspill for sin oppførsel på fotballbanen:

• Prøv å beskytte dommer Herbert Fandel fra pøbelen og Poulsen her

Spytte-Totti nekter å tilgi dansken

• Eller prøv Tottis spyttesikte mot danskene her

KATASTROFE-EM: Francesco Totti fikk tre kampers utestengelse etter å ha blitt avslørt som spytter, og Italia ble slått ut i gruppespillet.