Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spytter 2,3 milliarder inn i Chelsea

Roman Abramovitsj følger opp Chelsea-kjøpet med løfter om en halv milliard kroner til spillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 36-årige russiske milliardæren brukte nesten 700 mill. kroner på å kjøpe opp aksjene som ga han majoritet i londonklubben i går kveld.

I dag skriver London Evening Standard at russeren har lovet Chelsea-styret ytterligere 480 mill. kroner, som skal være øremerket spillerkjøp og forlengelser av kontrakter med stjernespillere.

Dermed blir trolig både William Gallas og John Terry i klubben, mens manager Claudio Raineri får penger til å styrke midtbanen med for eksempel Joe Cole (West Ham) eller Charltons Scott Parker.

Med betaling av eksisterende gjeld kommer russerens utlegg opp i totalt 2,3 millarder kroner.

Abramovitsj' rådgiver forteller at oljebaronen kikket på flere klubber før han valgte Chelsea. Ifølge avisa vraket han Tottenham, Arsenal og Manchester United.

- De så etter klubber som allerede var gode, men som også kunne utvikles helt til toppnivå, sier rådgiver Jonathan Clare.

(Dagbladet.no)

STJERNEN FÅR BLI:</B> Eidur Gudjohnson og William Gallas er to stjernespillere som kan få nyte godt av russiske oljemillionere i Chelsea.