SMELL: Norges keeper Espen Christensen mistet en del av ei tann mot Saudi-Arabia i Boxen Arena.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SMELL: Norges keeper Espen Christensen mistet en del av ei tann mot Saudi-Arabia i Boxen Arena. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Espen Christensen truffet i ansiktet:

Spyttet blod: - Ikke et veldig godt skudd

Viste fram storspill mot Saudi-Arabia.

  • Norge - Saudi-Arabia 40-21

HERNING (Dagbladet): Håndballgutta valset over Saudi-Arabia i håndball-VM og tok en enkel seier. Gledelig var det også at keeper Espen Christensen sto fram med supert spill bakerst.

Han tok 17 av 36 skudd og hadde en redningsprosent på 47. Den mest spesielle redningen kom da en motspiller traff ham i ansiktet fra kloss hold. Christensen mistet en bit av ei tann og måtte sitte noen minutter på benken for å stoppe blødningen.

- Det gikk veldig bra. Det var en tannbit som datt av, sier Espen Christensen til Dagbladet.

- Jeg har ikke så fine tenner fra før, så det gjør ikke noe, sier Christensen på spørsmål fra Stavanger Aftenblad i pressesonen.

Det var på en kontring at en motspiller smalt ballen i ansiktet på Christensen. Målvakten gikk ned for telling, men kom seg raskt til hektene.

Han vil ikke kritisere motstanderen som skjøt, men innrømmer at han har møtt mer treffsikre motspillere.

- Det var ikke et veldig godt skudd, det må jeg si, forteller målvakten og ler.

- Jeg måtte av banen for å stoppe blødning i munnen. Det ble spyttet litt blod, men jeg føler meg helt fin nå, sier han.

I åpningskampen mot Tunisia var det Torbjørn Bergerud som fikk mest spilletid og han leverte varene. At Christensen viser storform er videre for keeperduoen videre i VM.

- Selv om det er Saudi-Arabia som er motstander, er det viktig for meg å komme i gang i kamp. Jeg tar med meg en god følelse, sier Christensen.

Norges neste kamp er mot Østerrike mandag kveld. Laget har full pott og fire poeng etter to kamper. VM-starten har vært perfekt for det norske laget.

Fakta: Norge – Saudi-Arabia 40-21 (20-10)

Boxen

Ca. 6000 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Sander Sagosen, Bjarte Myrhol, 3 Petter Øverby, Magnus Jøndal 4, Kristian Bjørnsen 1, Magnus Gullerud 2, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan 1, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Kevin Gulliksen 6, Alexander Blonz 6, Magnus Abelvik Rød 9, Espen Lie Hansen 8.

Toppscorer Saudi-Arabia: Mahdi Alsalem 7.

Dommere: Robert Schulze/Tobias Tonnis, Tyskland.

Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Saudi-Arabia 2 x 2 min.

Norge møter Østerrike mandag.