Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full slåsskamp i basketballkampen mellom Los Angeles Lakers og Houston Rockets

Spytting, finger i øye og rett venstre. Full slåsskamp da Lebron James debuterte i LA

Det brøt ut en skikkelig slåsskamp i sluttminuttene av storoppgjøret mellom Los Angeles Lakers og Houston Rockets.

RETT VENSTRE: Rajon Rondo langer ut med knyttet neve mot Chris Paul i nattens oppgjør mellom Lakers og Rockets. Foto: NTB scanpix
RETT VENSTRE: Rajon Rondo langer ut med knyttet neve mot Chris Paul i nattens oppgjør mellom Lakers og Rockets. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Los Angeles Lakers - Houston Rockets 115-124

Verdens beste basketballiga i NBA har nettopp startet en ny sesong og en av de store begivenhetene denne sommeren var Lebron James ankomst til ligaens mest ikoniske mannskap, Los Angeles Lakers.

Det har vært knyttet stor interesse og forventning til laget og i den første kampen til superstjernen i sin nye hjemby ble det virkelig underholdende, riktignok av en annen årsak enn det sportslige.

For det som på forhånd var tenkt som Lebron James' varme velkomst til Los Angeles og LA-publikummet i hans første hjemmekamp for Lakers utviklet seg til en ren knyttnevekamp mellom Chris Paul, Rajon Rondo og Brandon Ingram.

James måtte gå inn som fredsmekler mellom en av sine beste venner i Chris Paul og hans to nye lagkamerater, Rondo og Ingram.

GIKK MELLOM: Lebron James drar unna sin gode venn Chris Pauln etter at han havnet i basketak med Lakers' Rajon Rondo (lengst til høre) og Brandon Ingram (delvis skjult). Foto: NTB scanpix
GIKK MELLOM: Lebron James drar unna sin gode venn Chris Pauln etter at han havnet i basketak med Lakers' Rajon Rondo (lengst til høre) og Brandon Ingram (delvis skjult). Foto: NTB scanpix Vis mer

Knyttnever

Det var mot slutten av det jevne og intense oppgjøret mellom de to NBA-lagene at slagene falt.

Lakers-spilleren Brandon Ingram var misfornøyd etter å ha pådratt seg en feil i duell med fjorårets mest verdifulle spiller James Harden, og ga sistnevnte en dytt.

Andre spillere og dommere fjernet Ingram, men i etterkant begynte en ordkrig mellom Paul og Rondo, to rutinerte point guarder som har en historie med å mislike hverandre.

Denne gangen endte det med at Rockets' Chris Paul stakk en tommel i retning øye til Rondo. Da eskalerte situasjonen kraftig. Den tidligere storspilleren reagerte umiddelbart og svingte en strak venstre som landet rett på nesa til Paul. Paul svarte med å sende to slag tilbake, før blant annet Lebron James fikk gått i mellom og dratt vekk sin gode venn fra situasjonen.

Også Ingram blandet seg på nytt da han kom stormende inn fra midten av banen og slo etter Paul.

Kampen ble stoppet i nesten ti minutter mens dommerne forsøkte å få roet ned situasjonen.

Hevder han ble spyttet på

Etter kampen var over meldte ESPN-journalist Rachel Nichols at Chris Paul fortalte henne at han hadde blitt spyttet på av Rondo.

- Det er helt uakseptabelt. Du gjør ikke det mot noen, ikke i idrett, ikke på gata. Det er så respektløst. Du gjør det ikke. Det er uakseptabelt. Du ser ikke folk gjøre det i gatene engang. Jeg vet ikke hva annet jeg skal si, sa Pauls lagkamerat Carmelo Anthony til pressen etter kampen.

- Chris var nødt til å forsvare sin egen ære. Det er hva det der. Jeg bryr meg ikke om hvor eller når, i en NBA-kamp eller på gata, sa James Harden.

Lakers og Rajon Rondo på sin side benekter på det sterkeste at han skal ha spyttet i ansiktet til Paul.

Lebron James ønsket ikke å snakke særlig mye om situasjonen etter kampen.

- Jeg forsøkte bare å roe ned ting. Spille basketball, fortalte James et digert pressekorps.

Det er ventet at alle tre spillerne vil få en kraftig reaksjon av ligaen etter slåssingen. Trolig venter det flere kampers suspensjon for samtlige av de involverte.

Alle tre spillerne ble kastet ut av kampen med fire minutter igjen og en ett-poengs ledelse til Houston Rockets. Til slutt endte kampen med 124-115-seier til Rockets, noe som betyr at James og Lakers har tapt sine to første kamper for sesongen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!