Sörenstam føler presset

Det er gått tre år siden Europa slo USA i den prestisjefylte Solheim Cup. I svenske Barsebäck har Annika Sörenstam og de europeiske jentene bestemt seg for å ta revansje for fjorårets nederlag.

BARSEBÄCK (Dagbladet): Verdensener Annika Sörenstam gleder seg til å spille på hjemmebane. Ingen ting vil glede 32-åringen mer enn å sende de amerikanske golfjentene hjem med tap.

- Men jeg er mer nervøs i Solheim Cup enn når jeg spiller i Major-turneringer, sier Annika Sörenstam.

Sammen med 11 andre jenter fra Sverige, England, Skottland, Frankrike, Tyskland, Spania, Danmark og Norge håper verdens beste golfer å være med på å vinne det uhyre prestisjefylte oppgjøret Europa vs USA.

Glad for hjemmebane

I morges var alvoret i gang for Annika Sörenstam og resten jentene på Europas lag.

- Jeg føler presset og håper å ikke svikte laget, sier Sörenstam.

- Men jeg nyter å spille på lag fordi jeg sjelden får anledning til det, sier golfdronningen til hjemmesiden til jentenes Europa-tour.

- Og jeg er glad for å være tilbake i Sverige igjen.

Forrige helg spilte Sörenstam på USA-touren i Tulsa, Oklahoma. Hun var med for å få tilbake den gode følelsen. Svensken endte på 10. plass og var rimelig fornøyd.

- Målet mitt med turneringen var å finne tilbake til rytmen, sier Sörenstam.

Suzann Pettersen er med i Solheim Cup for andre gang på rad, og føler at også hun spiller på hjemmebane. 30000 tilskuere hver av de tre konkurransedagene (helt utsolgt) vil selvsagt gjøre sitt til at de fire svenske jentene og resten av laget får nok støtte til å slå USA. I tillegg er kapteinen på laget også svensk. Men Catrin Nilsmarks oppladning til Solheim Cup har vært alt annet enn behagelig. 36-åringen har ligget rett ut på sykehuset med skiveprolaps.

- Rett og slett jævlig

- Smertene har vært forferdelige. Jeg har rett og slett hatt det for jævlig, sier Nilsmark til Expressen.

Men til tross for store problemer med å stå på beina var Europas kaptein på plass her på Barsebäck Golf & Country Club og offentliggjorde hvilke åtte spillere som er klare for første konkurransedag.

Maraton-TV

USAs kaptein Patty Sheehan (46) tror jentene hennes vil hente seg et nytt trofé søndag ettermiddag.

- Hele laget mitt ser fram til å spille mot Europa - og ikke minst mot verdensener Annika Sörenstam, sier Patty Sheehan. NB: 90000 tilskuere får plass de tre konkurransedagene, men det er også muligheter for deg som ikke er til stede. Svensk TV1 og TV2 sender i dag fra 11.30 til 18.00, i morgen fra 12.30 til 18.30 og søndag fra 07.30 til 09.45 og 10.45 til 14.00. NRK og TV2 har ingen oppsatte sendinger.

NORDISK PAR: Annika Sörenstam og Suzann Pettersen skal gå sammen i Solheim Cup.