NYE GREP: Sri Lankas spillere får nye regler i 2018. Foto: NTB Scanpix
NYE GREP: Sri Lankas spillere får nye regler i 2018. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sri Lankas cricketstjerner blir tvunget til bisarre grep etter fryktelig år

Sri Lankas cricketlag har hatt et fryktelig 2017. Nå varsler den nye landslagssjefen Chandika Hathurusingha et knalltøft regime fram mot VM i 2019.

Blant annet vil den nye landslagssjefen ha full kontroll over hvem som tas ut til å representere landet, og han kan avsløre at han har forbudt spillerne å høre på musikk på trening.

– Om de er interessert i musikk, må de dra hjem, sa han etter å ha ledet sin første trening torsdag.

Sri Lanka runder nå av sitt verste år noensinne i internasjonal cricket, og landslaget har fått mye kritikk for stygge tapsrekker mot India det siste halvåret.

I juni ble spillerne dessuten kritisert av sportsminister Dayasiri Jayasekere for å være «for feite». Han opplyste at ingen av dem som var plukket ut til å spille en serie mot Zimbabwe, var godt nok trent, og som en følge av dette ble spillerne satt på spesialdiett.

Hathurusingha sier han ønsker mindre innblanding fra regjeringen, som i dag har det siste ordet i lagdiskusjoner. Landslagssjefen har derimot ingen automatisk innflytelse over laguttaket, og dette vil den tidligere Bangladesh-treneren ha endret.

– Jeg må ha full kontroll og fullt ansvar for å velge de elleve som skal spille. Ifølge idrettsloven kan ikke treneren involveres i laguttak. De (sportsdepartementet) vurderer nå min søknad om å være involvert i valget samtidig som jeg er trener, sier Hathurusingha.

Han opplyser også at han kommer til å hente inn idrettspsykologen Phil Jauncey, som han tidligere har samarbeidet med under trenerperiodene i Bangladesh og australske New South Wales.

(NTB)