TAR PAUSE: Darijo Srna velger å ta en pause fra fotballbanen til saken hans er avgjort. Her fra fotball-EM i Frankrike forrige sommer. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix
TAR PAUSE: Darijo Srna velger å ta en pause fra fotballbanen til saken hans er avgjort. Her fra fotball-EM i Frankrike forrige sommer. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB ScanpixVis mer

Srna avga positiv dopingprøve

Srna tar pause etter positiv prøve

Avla positiv prøve i mars.

Den kroatiske veteranen Darijo Srna (35) tar pause fra fotballen etter å ha avgitt en positiv dopingprøve, melder hans ukrainske klubb Sjakhtar Donetsk.

– Vi er blitt klar over at en uanmeldt test av Darijo Srna 22. mars i år ga positivt resultat, heter det i en uttalelse fra klubben.

– Spilleren er ikke suspendert fra spill, men etter samtaler med klubben har han selv tatt avgjørelsen om ikke å spille inntil saken er avgjort, slik at han kan konsentrere seg om sitt forsvar.

Det oppgis ikke detaljer om hvilket stoff Srna er anklaget for å ha brukt, eller hva han forklarer den positive prøven med.

– Har aldri jukset

– 18. september fikk jeg beskjed fra Ukrainas antidopingsenter om at et forbudt stoff skal ha blitt funnet i min prøve. Jeg vil gjøre det klart at jeg aldri med vilje har inntatt noe forbudt stoff eller prøvd å skaffe meg fordeler ved juks, sier Srna selv i en uttalelse på klubbens nettsted.

– Klubben respekterer Darijos avgjørelse og er overbevist om at han vil gjenopprette sitt rykte, skriver Sjakhtar-ledelsen.

Sjakhtar Donetsk deltar i mesterligaen og skal spille borte mot Manchester City tirsdag.

Ikke slutt

Srna har spilt for Sjakhtar siden 2003 og vant UEFA-cupen med klubben i 2009.

35-åringen var Kroatias landslagskaptein fra 2009 til 2016. Da han ga seg på landslaget etter EM-sluttspillet i fjor, hadde han den nasjonale rekorden med 134 landskamper.

– Dette er ikke slutten på min karriere, det lover jeg. skriver Srna.

(NTB)