Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Stå mer på ski!

SALZBURG (Dagbladet): Fra stuekroken hjemme i Salzburg gir Atle Skårdal et velment pensjonistråd til sjukdomsplagede Lasse Kjus og småslitne Kjetil Aamodt. - Kutt ned på styrketreningen sommer og høst og stå mye mer på ski, sier han.

Dagbladet besøkte Atle Skårdal - skipensjonist på andre sesongen - og samboer Karin Köllerer i leiligheten deres like utenfor Salzburg i går. For første gang på 15 år har Skårdal tatt fullstendig fri fra alpinsirkuset. Han fikk tilbud om jobb som racingsjef for Fischer, men takket nei. Nå satser han alt på jobben som ansvarlig for skikolleksjonen til Helly Hansen.

- Hadde jeg tatt Fischer-jobben, ville jeg vært dømt til å bli i skisirkuset resten av livet. Jeg åpnet heller gluggene og så meg om etter noe annet, sier han.
Men han har fortsatt kvalifiserte meninger om norsk alpinsport. Den regjerende v-mesteren i super-G er opptatt av å bevare de etablerte norske løpernes motivasjon og skiglede.

- Jeg mener de må ta sjansen på å prøve noe nytt, sier han.

Flere skidager

Som aktiv prøvde Skårdal å få daværende alpintsjef Dieter Bartsch til å øke antall skidager og kutte ned på barmarkstreninga. Bartsch sa nei. Skårdal mener 55- 60 skidager på forsesongen er altfor lite.

Han oppfordrer fysisk ferdigutviklede løpere som Lasse Kjus, Kjetil Aamodt, «Finken» Jagge, Tom Stiansen, Ole Kristian Furuseth og Harald Christian Strand Nilsen til å lytte til dette rådet:

- Dra dit det er gode forhold i sommerhalvåret og stå på ski i seks uker. Ta med kjærester og familie for å holde ut langt fravær hjemmefra.
- Og betal sjøl om ikke Norges Skiforbund har råd.

- Flytt til Østerrike

Skårdal mener knapp skitrening gir lite fleksibilitet overfor dårlige forhold.

- Det går utover kvaliteten. Få andre idrettsutøvere trener så lite spesifikt som alpinister, sier han.

Han tror østerrikerne med Hermann Maier i spissen har en enorm fordel med rask tilgang til gode treningsforhold i hjemlandet.

- De kan høre på værmeldinga og flytte treningsamlinger på dagen om det regner bortover og blåser. Det er verre å bytte flybilletter, sier han.

Han skjønner heller ikke norske alpinister som flytter til Monaco.

- Mye bedre å flytte til Østerrike. Riktignok er skattefordelen litt dårligere, men husleia er mye lavere og nærheten til hjemmet i konkurransesesongen får man her - ikke i Monaco, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling