ANKER IKKE: Jan Jönsson og Stabæk er meget misfornøyde med hvordan Norges Fotballforbund har håndtert episoden under mandagens kamp mot Tromsø da Stabæk-treneren ble vist opp på tribunen for å ha tråkket utenfor sitt tildelte tekniske område. Jönsson ble utestengt i én kamp - en avgjørelse klubben ikke kommer til å anke.Foto: Christian Thomassen / Scanpix
ANKER IKKE: Jan Jönsson og Stabæk er meget misfornøyde med hvordan Norges Fotballforbund har håndtert episoden under mandagens kamp mot Tromsø da Stabæk-treneren ble vist opp på tribunen for å ha tråkket utenfor sitt tildelte tekniske område. Jönsson ble utestengt i én kamp - en avgjørelse klubben ikke kommer til å anke.Foto: Christian Thomassen / ScanpixVis mer

Stabæk anker ikke Jönsson-utestengelse

- Fortsatt rystet over Høgmo.

|||(Dagbladet): Stabæk-trener Jan Jönsson ble i går ilagt én kamps karantene av disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund, etter at han ble sendt på tribunen i mandagens kamp mot Tromsø.

Jönsson, som var kraftig provosert over Tromsø-trener Per-Mathias Høgmos oppførsel, ble bortvist fra benken da han beveget seg utenfor sitt tildelte tekniske område på sidelinja.

Svensken følte seg urettferdig behandlet, sett i lys av NFFs saksbehandling i lignende tilfeller, og hadde lyst til å anke dommen, men har nå bestemt seg å la være og i stedet bruke energi på det som skal skje framover, melder Stabæks hjemmeside i ettermiddag.

- Jeg tar denne dommen med en viss ro. Jeg vil nok sitte igjen med en bedre magefølelse etter dette enn hva jeg tror Høgmo vil gjøre. Jeg er fortsatt rystet over måten Per-Mathias Høgmo skjelte meg ut på, uten grunn, under kampen. Kanskje jeg hadde blitt mindre overrasket, og på en måte tatt det lettere, om det hadde kommet fra en mann som har mindre ambisjoner om å være så politisk korrekt, sier Jönsson til stabak.no.

Det betyr imidlertid ikke at Stabæk-treneren er enig i vurderingene som er gjort i disiplinærutvalget.

- Min erfaring er at det skal noe ekstraordinært til for å bli utvist fra trenerbenken. Ut ifra helhetsbildet regnet jeg med at jeg hadde fått mer enn nok straff ved å bli utvist på lørdag, og tok det som en selvfølge at jeg skulle få lede Stabæk som vanlig mot Lillestrøm på lørdag, sier han.

I stedet blir det å se lørdagens oppgjør på Åråsen fra tribuneplass.