Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk ber om seks millioner i lån for å klare seg ut året

Trenger penger.

PENGELENS: Stabæk ber om å få låne seks millioner kroner i banken for å klare seg ut året. Her daglig leder i Stabæk fotball, Hallgeir Åndal.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
PENGELENS: Stabæk ber om å få låne seks millioner kroner i banken for å klare seg ut året. Her daglig leder i Stabæk fotball, Hallgeir Åndal. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Stabæk trenger penger. Nå ønsker klubben å låne seks millioner kroner i banken for å klare seg ut året, melder Budstikka.

- Dette er en del av det vi jobber med for å sikre økonomien ut året, sier daglig leder i Stabæk, Hallgeir Åndal.

Før sommerferien fortalte Stabæks klubbledelse at det trengs 5- 7 millioner kroner for å sikre driften ut året. Nå har Stabæks søkt sin hovedsponsor Sparebank1 om lån på 6 millioner kroner for å finansiere driften av inneværende år.

Klubben har som mål at aksjonærer og supportere stiller garanti for halvparten av lånet og at kommunen tar resten. Styreleder i Stabæk, Kjell Johnsen, og daglig leder Åndal skriver i søknaden til kommunen at de to stiller som garantister.

Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) sier hun er klar over at klubben sliter økonomisk, men at det er Fylkesmannen som må avgjøre om kommunen kan garantere for lånet.

- Om kommunen kan gi noen garanti til en lånesøknad, ønsker jeg ikke å gi noe svar på før jeg får svar på de juridiske spørsmålene som dette reiser. Og hvis det er snakk om næring, vil en slik garanti bli avvist, sier ordføreren til Budstikka.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media