ENIGE OM KOMPENSASJON: Nancy hadde i utgangspunktet krav på halve overgangssummen da Veigar Pall Gunnarsson ble solgt fra Stabæk til Vålerenga. Om prislappen i praksis var fem millioner kroner, slik påtalenemda mener, betyr det at franskmennene skulle innkassert 2,5 millioner kroner. Men nå er de blitt enige med Stabæk om en sum på 1,57 millioner. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
ENIGE OM KOMPENSASJON: Nancy hadde i utgangspunktet krav på halve overgangssummen da Veigar Pall Gunnarsson ble solgt fra Stabæk til Vålerenga. Om prislappen i praksis var fem millioner kroner, slik påtalenemda mener, betyr det at franskmennene skulle innkassert 2,5 millioner kroner. Men nå er de blitt enige med Stabæk om en sum på 1,57 millioner. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Stabæk betaler Nancy 1,6 millioner for Gunnarsson

- Dette er ingen innrømmelse fra oss.

Stabæk inngikk torsdag en avtale med Nancy om økonomisk kompensasjon i forbindelse med salget av Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga.

Gunnarssons tidligere klubb Nancy har krav på 50 prosent av overgangssummen Stabæk fikk for islendingen. Vålerenga betalte 1 million kroner for Gunnarsson og samtidig 4 millioner kroner for en kjøpsopsjon på Stabæks Herman Stengel.

Som det tidligere er avslørt i overgangssaken, har bærumsklubben forsøkt å få summen lavest mulig. Dermed har Nancy trolig krav på mer enn 500.000 kroner.

Stabæk opplyser på sitt nettsted at klubben torsdag ble enig med Nancy om å betale den franske klubben totalt 200.000 euro, som tilsvarer 1,57 millioner kroner. Ifølge Stabæk er dette en avtale begge parter er godt fornøyde med.

- Denne avtalen er ingen innrømmelse fra Stabæk og er inngått helt uavhengig av Norges Fotballforbunds vurdering av den såkalte Gunnarsson-saken. Dette er en avtale for å sikre at Nancys interesser er tilstrekkelig godt ivaretatt, sier konstituert styreleder Jarl Øverby i Stabæk Fotball.

Øverby hevder fortsatt at det ikke finnes noen kobling mellom avtalene for Gunnarsson og Stengel, foruten at de begge er inngått med Vålerenga.

Torsdag ble det kjent at Asker og Bærum politidistrikt har besluttet å etterforske Gunnarsson-saken og de tre involverte klubbene; Stabæk, Vålerenga og Rosenborg.

(NTB)