DETTE LUKTER DET AV: Fredrikstads Hans Erik Ramberg skal være på vei til Moss som en del av avtalen der Amin Askar går motsatt vei, hevder FFK på sine nettsider i dag, 1. april. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
DETTE LUKTER DET AV: Fredrikstads Hans Erik Ramberg skal være på vei til Moss som en del av avtalen der Amin Askar går motsatt vei, hevder FFK på sine nettsider i dag, 1. april. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, ScanpixVis mer

Stabæk blir «FC Stabekk Barum»

Og andre fotball-spøker i anledning dagen.

||| (Dagbladet.no): Det skjer mye rart i norsk fotball om dagen. Derfor tør vi ikke helt å avvise at Ronny Johnsen gjør comeback, men det er vel lite sannsynlig.

Og når Ski og fotballklubben Lyn har blitt FC Lyn Oslo, er det kanskje ikke så mye rarere om Stabæk skulle bli FC Stabekk Barum?

Vi gir deg noen av dagens aprilsspøker fra fotball-Norge - med forbehold om sannhet:

«Stabekk Barum»
Stabæk Fotball morer seg på bekostning av sine vestkantvenner i FC Lyn Oslo, og forteller at Bærums-klubben skifter navn til det mer internasjonalt tilpassede FC Stabekk Barum.

- Vi opplever interesse fra flere og flere internasjonale journalister og representanter fra utenlandske klubber og da er det utfordrende og ha et navn som er bygget på gramatikken fra norrøn mytologi. Dessuten er det uheldig å ha bokstaver som «æ» i både steds- og kommunenavnet, sier «FC Stabekk Barums mediesjef» Håkon Bjercke på klubbens hjemmeside, som enn så lenge fortsatt er å finne på stabak.no.

«Kvisvik og Ramberg til Moss»
Den mest gjennomarbeidete spøken vi har kommet over så langt i dag, byr Fredrikstad FK på.

TIL FIENDEN: Bjørn Helge Riise er solgt til Vålerenga på billigsalg, melder lokalavisa på Lillestrøm, Romerikes Blad. 
Foto:  Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
TIL FIENDEN: Bjørn Helge Riise er solgt til Vålerenga på billigsalg, melder lokalavisa på Lillestrøm, Romerikes Blad. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Fredrikstad FKs administrerende direktør Runar Henriksen forteller på klubbens web-tv at Raymond Kvisvik og Hans Erik Ramberg er solgt til Moss.

- I en avtale som er inngått mellom vår tidligere sportsdirektør og Moss, så står det at dersom Amin Askar går til Fredrikstad, så skal Ramberg og Kvisvik gå motsatte veien. Det var vi ikke klar over da vi gjorde avtalen på tirsdag, sier Henriksen med et brukbart pokerfjes.

Vi får håpe tidligere sportsdirektør Tor Kristian Karlsen ikke er nedringt av rasende FFK-fans i morgentimene. Men vi utelukker det ikke, han tok i alle fall ikke telefonen da Dagbladet.no forsøkte å ringe...

FFK-TV smører i alle fall skikkelig på, og har også video-intervjuer både med «Mosse-duoen» Ramberg og Kvisvik og Amin Askar.

«Riise til Vålerenga»
Romerikes Blad meldte i dag at Bjørn Helge Riise ble klar for Vålerenga rett før overgangsfristen gikk ut.

På grunn av økonomiske problemer har LSK gått med på å la ham gå for fem millioner mot at de får 50 prosent av et videresalg.

— Finanskrisen har gjort klubber mer forsiktige en periode. Vi har derfor ikke råd til å la denne sjansen til å selge Bjørn Helge gå fra oss, sier Bjarmann i artikkelen.

Lokalavisa ber folk sende inn spørsmål til nettmøte med Bjarmann i formiddag, og dersom noen lot seg lure, kan det kanskje bli ett og annet grinete spørsmål.

INTERNASJONALT? Stabæk hevder de skifter navn til FC Stabekk Barum.Logo: www.stabak.no
INTERNASJONALT? Stabæk hevder de skifter navn til FC Stabekk Barum.Logo: www.stabak.no Vis mer

- For bra for 1. divisjon
På Kongsvinger morer man seg også. 1. divisjonslaget har publisert den sjokkerende nyheten om at den nye kunstgressbanen er for bra for spill på nest høyeste nivå.

- Tippeligaen skal ha de beste banene, sier «første baneleder i NFF, Kjetil Grasflaten,» til kil.no.

Det er i det hele tatt noe Kjell Aukrust-aktig over det hele. kil.no har også snakket med «plastgartner Aage Skinnseter» som utdyper Grasflatens krav om at KIL må «legge inn soner med kalibrert kunstugress».

— Vi måtte felle inn soner med kunstugress både i Ålesund og Molde. Det går spesielt i imitasjoner av sandkluke, skvallerkrans og piruettkål, forteller plastgartneren.

Ronny tilbake?
Om vi skal tro Vålerengas hjemmeside ville Riise i så fall blitt lagkamerat med Ronny Johnsen - for tida i trening med oldboyslaget til Tønsberg - som skal ha blitt overtalt til å gjøre comeback.

Nå skal vi ikke kategorisk avvise at dette kunne vært sant, det er tross alt bare måneder siden atleten la opp, og stoppersituasjonen i Vålerenga er alt annet en god. Men enn så lenge tar vi dette med store klyper salt.

For et par dager siden ble det kjent at Johnsen har fått jobb i et selskap som driver med stadionutbygging. Det er ikke noe problem, ifølge dagens VIF-melding:

- Ronny skal kombinere sin nye jobb og spill for Vålerenga. Han trener med oss annenhver dag. Det er til det beste for en litt sliten veterankropp, sier Vålerenga-direktør Truls Håkonsen.

HEDERSMANN: Ronny Johnsen er trolig en av landets sprekeste 39-åringer, men vi tror ikke på at han gjør comeback i Vålerenga før vi får nyheten bekreftet i morgen.
Foto: Lise Åserud, Scanpix
HEDERSMANN: Ronny Johnsen er trolig en av landets sprekeste 39-åringer, men vi tror ikke på at han gjør comeback i Vålerenga før vi får nyheten bekreftet i morgen. Foto: Lise Åserud, Scanpix Vis mer

FOR FLATT? Tom Nordlies Kongsvinger forteller på sine hjemmesider at det nye kunstgresset er for flatt og fint for 1. divisjon.Foto: Tormod Brenna
FOR FLATT? Tom Nordlies Kongsvinger forteller på sine hjemmesider at det nye kunstgresset er for flatt og fint for 1. divisjon.Foto: Tormod Brenna Vis mer