Stabæk-debutant ble utvist etter tre minutter

Lillestrøm overkjørte Stabæk på Åråsen.

ÅRÅSEN (Dagbladet): • Lillestrøm - Stabæk 5-1

Forrige gang de to lagene møttes i Tippeligaen på Åråsen var i november 2012. Da vant Lillestrøm 6-0 over Stabæk.

Stabæk har imponert så langt i årets Tippeliga, og var blant ekspertene dømt til å rykke rett ned igjen, men etter ti runder lå de på en imponerende tredjeplass.

I forrige runde spilte Lillestrøm 2-2 mot Vålerenga, mens Stabæk vant 2-1 over Strømsgodset.

Debutant utvist Det tok bare tre minutter på Åråsen før Stabæks keeper Borger Thomas (19) fikk rødt kort for å ha felt Vaagan Moen som bakerste mann.

Borger Thomas er forøvrig Stabæks andrekeeper, og debuterte i dagens kamp, siden førstekeeper Sayouba er på VM-samling med Elfenbenskysten. Borger Thomas måtte gå ulykkelig av banen, men fikk støtte fra både Stabæk- og Lillestrømspillerne.

Franck Boli ble ofret for Stabæk, og de satte inn tredjekeeper Simen Omholt-Jensen (19), som også fikk sin debut i Tippeligaen i dag.

Vaagan Moen tok selv straffen, men satte den i tverrliggeren.

Med en mann mindre ble det tøft for Stabæk, og det var hjemmelaget som presset mest.

Lillestrøm dominerte Etter 17 minutter fikk Lillestrøm hjørnespark, og Ruben Gabrielsen headet Lillestrøm til en 1-0-ledelse.

Gabrielsen har hatt en god sesong, men ble ikke tatt ut i A-landslagstroppen som møter Frankrike og Russland, men ble tatt ut i U21-troppen som skal spille mot Aserbadsjan 1. juni.

Lillestrøm fortsatte å presse, og etter 36 minutter var det Erling Knudtzon som fikk driblet seg forbi en Stabæk-forsvarer, og sendte ballen i mål i lengste hjørnet med venstrebeinet, bak en sjanseløs Omholt-Jensen.

Moryke Fofana spilte en god førsteomgang på Åråsen, og ett minutt før pause sendte han Lillestrøm opp i en 3-0-ledelse.

Lillestrøm ledet med det fortjent 3-0 til pause.

- Vi får rødt kort og straffe, det er ikke bra å å få en sånn åpning, sa Stabæk-kaptein Jon Inge Høiland til C More i pausen.

Han var også borte og sa et par ord til Borger Thomas da han ble utvist.

- Jeg sa at han bare kunne slappe av og ikke bry seg, forteller Høiland.

- Vi er ikke det første laget som blir redusert til ti mann tidlig. Vi må vise at alt vi har gjort i år fortsatt er der, sa Stabæk-trener Bob Bradley til C More.

Følte med Borger Thomas Lillestrøm-kaptein Frode Kippe var mer fornøyd med deres gode start.

- Jeg kan ikke klage, men kampen blir spesiell med en så tidlig utvisning.

Også Kippe var borte og snakket med Borger Thomas etter utvisningen.

- Jeg følte med han, det er ikke gøy å få en sånn debut, men sånn skjer i fotballen noen ganger. Men han kommer nok sterkt tilbake, han er en ung og spennende keeper.

Ti minutter ut i andreomgang fikk Erling Knudtzon en stor sjanse alene med keeper, men Omholt-Jensen sto riktig plassert, og hindret scoring med godt fotarbeid.

Tommy Høiland trengte bare tre minutter på banen, før han i det 73. spilleminuttet satte inn 4-0 til Lillestrøm. Det var Høilands første Tippeligamål i år.

En liten trøst for Stabæk-supporterne var at de ikke gikk målløse fra Åråsen, for Luc Kassi reduserte for bortelaget etter 79 minutter.

Men fem minutter senere scoret Tommy Høiland nok et mål for hjemmelaget, og det sto plutselig 5-1 på Åråsen.

Det ble også sluttresultat, i det som ble en tøff kamp for Stabæk etter den tidlige utvisningen.