- SÅNN, KOMPIS: Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg (i midten) hjelper Anthony Annan (t.v.) å sette seg inn i klubbens filosofi. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- SÅNN, KOMPIS: Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg (i midten) hjelper Anthony Annan (t.v.) å sette seg inn i klubbens filosofi. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Stabæk-duoen om det spesielle gjensynet etter sju år: - Jeg glemte ham aldri

Annan og Skjønsberg.

BEKKESTUA (Dagbladet): I kveld møtes Rosenborg og Stabæk i semifinalen i cupen i Trondheim. Oppgjøret mellom nummer én og to i Tippeligaen behøvde i utgangspunktet ingen temperaturøkning, men klubbene er nå i full krangel før oppgjøret.

Ingebrigt Steen Jensen reagerer nemlig sterkt på at Kåre Ingebrigtsen trekker inn overgangssaken i sin mediekrangel med Stabæks sportssjef Inge André Olsen.

- Veldig tøff spiller En som ikke har involvert seg i lederkrangelen er Stabæks nyervervelse Anthony Annan (29). I et stort intervju med Dagbladet i dag forteller ghaneseren blant annet om de tøffe årene utenlands etter suksessen i norsk fotball fra 2008 til 2011.

Annan forteller i intervjuet at han slett ikke er blitt snillere i spillestilen de siste årene, til tross for motgangen.

- Jeg er en veldig tøff spiller, og noen ganger kanskje for tøff, men det er sånn det blir når man spiller på grensen - og det har jeg tenkt til å fortsette med. Jeg mener aldri å skade noen med vilje, men det kan kanskje oppleves sånn siden jeg har den spillestilen jeg har, sier han.

God start Det har gått fort for Annan den siste tida. For et par uker siden satt han klubbløs hjemme i Ghana, og så dukket Stabæk opp. Fredag ble 29-åringens oppholdstillatelse klar.

Lørdag fikk han sin andre Stabæk-debut da Tromsø ble slått 2-1 på Nadderud. Annan spilte en drøy time, og gjorde sine saker godt.

Ghaneseren takker Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg (32) for at det har gått raskt å komme inn i Stabæk-gruppa etter at han ble klar for klubben for andre gang.

Skjønsberg hjalp Annan inn i miljøet på Bekkestua også da midtbanemannen kom til klubben på lån fra Start i gullåret 2008.

- Morten er en fin fyr. Da jeg kom hit i 2008 hjalp han meg mye. Han kjørte meg ofte fra leiligheten min til stadion da vi skulle spille kamper. Han hjelper meg nå også. Vi beholdt kontakten da jeg var borte, og han var en jeg aldri glemte da jeg forlot Stabæk sist, sier Annen til Dagbladet.

- En gammel venn Skjønsberg, på sin side, er utrolig imponert over at Annan, som bare har trent med venner hjemme i Ghana de siste månedene, leverte nærmest fra første spark i gjensynet med norsk fotball.

- Han hadde ikke spilt kamp siden februar, så det var meget imponerende det han viste mot Tromsø. Det så jo ut til at han hadde spilt fotball hver dag. Han er et godt tilskudd for oss og blir viktig utover, sier Skjønsberg og legger til:

KLARE INSTRUKSJONER: Her gir Stabæk-trener Bob Bradley Anthony Annan og resten av laget sitt de siste instruksjonene før dagens cupsemifinale på Lerkendal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLARE INSTRUKSJONER: Her gir Stabæk-trener Bob Bradley Anthony Annan og resten av laget sitt de siste instruksjonene før dagens cupsemifinale på Lerkendal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Anthony er en gammel venn, så det er hyggelig å få ham tilbake.

Stabæks formasjonstrening på gresset på Nadderud i går hintet om at Annan kommer til å starte i sin vante defensive midtbanerolle i kveld.

Skjønsberg, som er selvskreven i midtforsvaret, gleder seg som en unge til kveldens cupdrama.

- Det er jo for å kunne spille sånne kamper man spiller fotball. Å kunne dra opp der med mulighet for å ta oss til cupfinalen er noe vi gleder oss veldig til, sier han.

- Ålreit forsøk Stabæk tapte seriefinalen samme sted 1-0 etter en scoring av Anders Konradsen tre minutter på overtid. Skjønsberg røper at bæringene kommer til å forsøke mye av det samme i kveld.

- Vi gjorde et ålreit forsøk sist, og kommer nok til å prøve på mye av det samme nå. Men vi må få i gang spillet vårt litt mer. Og så må vi vinne alle de små duellene hele veien, sier han.

Stabæk-kapteinen forteller at han ikke synes spesielt synd på Rosenborg, som gjerne skulle ha sett at kveldens kamp ble spilt i morgen isteden på grunn av klubbens tette kampprogram.

- Jeg ser at de har klaget på at det er tett kampprogram. De har hatt en dag mindre hvile enn oss, og jeg håper at vi kan dra nytte av det og at de er slitne. De får bare klage så mye de vil. Husk at de har en langt bredere tropp enn oss, sier han.

Går for straffechip Cupsemifinalen skal avgjøres i kveld uansett hva som skjer. Dermed kan oppgjøret på Lerkendal gå hele veien til straffekonk.

Stabæk trente på straffer i går. Annan blir ganske sikkert ikke en av de eventuelle straffesparkeksekutørene for bæringene, men Skjønsberg var blant de som prøvde seg fra ellevemeteren på treningen.

Da Dagbladet spør om kapteinen ser for seg å sette den siste straffen, bare gliser han:

- He-he, ja, jeg tar nok den siste, og da går jeg for en chip, tenker jeg.

• Rosenborg-Stabæk har avspark 20.00 i kveld. Kampen vises på NRK1.