KLAR FOR NORGE: Jörgen Lennartsson tar med to barn og sin kone til Norge i 2011. I dag ble han presentert som Stabæks kommende trener. Foto: Erlend Aas / Scanpix
KLAR FOR NORGE: Jörgen Lennartsson tar med to barn og sin kone til Norge i 2011. I dag ble han presentert som Stabæks kommende trener. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Stabæk en av få klubber jeg ville jobbe for

Derfor slutter Lennartson i U21-jobben og flytter til Oslo.

||| FORNEBU (Dagbladet): Jörgen Lennartsson ble i ettermiddag presentert som ny Stabæk-trener fra nyttår, på en pressekonferanse.

Han forlater den svenske U21-landslagsjobben og forteller at han sa ja takk til bærumslaget fordi han lengtet etter å trene spillere fra dag til dag - ikke bare på samlinger.

- Jeg vært klubbtrener i 15 år tidligere, og har vært vant til 272 treniger og 65 kamper i året, men så blir man landslagstrener og må jobbe på en helt annen måte.

- Det var kult, interessant og lærerikt å være landslagstrener, men nå - etter seks år - kjenner jeg at jeg vil ut på banen igjen. Det er det jeg liker. Å være på banen, jobbe med spillerne og laget, sier Lennartsson til Dagbladet.

Lennartson sier at Stabæk var en av få klubber han ville forlate sin nåværende jobb som U21-trener for.

- Det er ikke mange klubber jeg ville hoppet av U21-jobben for, men Stabæk var definitivt en slik klubb.

45-åringen ble overtalt av Stabæk-leder Tom Schelvan, etter en dialog over flere måneder som inneholdt besøk på Stabæk-kamp i Norge. Han sier det er «familieatmosfæren» hos de blå som fristet.

Har samme filosofi Pluss en allerede innarbeidet fotballstil under Jan Jönsson - som forsvinner til Lerkendal når Lennartsson kommer.

- De har en veldig rolig og familiær atmosfære i klubben, trvelig miljø, gode mennesker, bra fotballfilosofi og flott annlegg. Stabæk passet meg veldig bra, sier Lennartson.

Den svenske U21-treneren mener Stabæks suksess de siste årene er blitt lagt merke til i broderlandet.

- Stabæk har et veldig godt rykte i Sverige, ikke bare hvordan de spiller fotball på, sier Lennartsson.

Det blir ingen store endringer når Stabæk bytter svensk trener.

- Jeg skal fortsette den fine jobben Janne har gjort i seks år. Janne og jeg har ganske lik fotballsfilosofi, sier svensken.

Kommer ikke før januar Han avviser overfor Dagbladet at det kan være en åpning for å steppe inn for Jönsson umiddelbart - som Stabæk Support mener er den mest ideelle løsningen.

- Det var aldri aktuelt, og har aldri vært aktuelt. Jeg har en avtale med det svenske fotballforbundet og har en viktig jobb å gjøre der, sier Lennartsson.

Svenskens ambisjon er å holde Stabæk i nærheten av toppen i norsk fotball, som Jönsson har klart.

- Jeg skal utvikle Jannes fine arbeid videre og bli en del av klubbens virksomhet med å utvikle den biten som Janne har gjort veldig bra de siste seks årene, sier han til Dagbladet.

• Dagbladet kommer tilbake med mer fra Fornebu.