Stabæk engasjerte trener som var sparket etter anklager om sextrakassering av mindreårig

Kretsen advarte om mannen. Ble Stabæk-trener likevel.

I MØTE:  Stabæk innkalte torsdag til et internt møte på Nadderud for å drøfte saken. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
I MØTE: Stabæk innkalte torsdag til et internt møte på Nadderud for å drøfte saken. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forbindelse med sextrakasseringssaken som inkluderer tidligere Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin og klubbtrener Øyvind Eide, uttalte styreleder Espen Moe følgende til Dagbladet:

- Vi har nulltoleranse for sextrakassering i Stabæk.

Dagbladet kan imidlertid avsløre at Stabæk i fjor engasjerte en trener til et av sine jentelag som tidligere var sparket fra samme stilling i en annen klubb på grunn av påstander om nettopp seksuell trakassering.

Konfrontert med opplysningene bekrefter Stabæk at mannen var trener i klubben i fjor fra februar til månedsskiftet april/mai samme år. Stabæk betegner det som en «testperiode» som opphørte fordi treneren ble syk.

Trenerforholdet gikk også på bekostning av et samarbeid med en breddeklubb, hvor en representant fra Stabæks sportslige utvalg ledet samtalene.

Advart av kretsen Stabæk vurderte også i 2009 å tilknytte seg treneren, noe de ble frarådet av idrettskretsen i det aktuelle området.Det ble gjort etter at idrettskretsen hadde mottatt bekymringsmelding fra trenerens tidligere klubb. Det bekrefter rådgiver i Norges idrettsforbund (NIF) Håvard Øvregård overfor Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer