BEKMØRKT: Lyset gikk tre ganger i Telenor Arena da Stabæk trente i går. Mørket er i ferd med å senke seg over Stabæk, selv om de kjemper om medalje i Tippeligaen.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BEKMØRKT: Lyset gikk tre ganger i Telenor Arena da Stabæk trente i går. Mørket er i ferd med å senke seg over Stabæk, selv om de kjemper om medalje i Tippeligaen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Stabæk er ikke ønsket på Ullevaal

Må trolig ut av Telenor Arena etter sesongen.

Stabæks stadionframtid er usikker. Administrerende direktør Jack Hemmestad i Ullevaal stadion ønsker ikke at bæringene skal komme til hans arena.

Stabæk sliter tungt økonomisk, og det er ikke klart hvor klubben skal spille neste år. Etter all sannsynlighet må seriemesteren fra 2008 ut av Telenor Arena på Fornebu, og Nadderud stadion og Ullevaal stadion er nevnt som to aktuelle alternativer.

Direktøren på Ullevaal stadion håper Stabæk ikke velger hans arena, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi har hatt to eliteserielag der før og kan få det til. Men vi legger ikke skjul på at vi ønsker en løsning på Nadderud dersom laget må ut av Telenor Arena, sier Jack Hemmestad til DN.

Selskapet drifter arenaen for eieren Norges Fotballforbund (NFF).

Fra før spiller Vålerenga og landslaget sine kamper på Ullevaal. Den planlagte byggingen av en ny tribuneseksjon vil gjøre det vanskelig å ha et tett kampprogram mens byggearbeidet pågår.

Hemmestad har bedt om en politisk avklaring fra Norges Fotballforbund.

- Økonomisk sett kan vi tjene penger på en avtale med Stabæk, men vi ønsker ikke dette. Må vi, for å hjelpe Stabæk, så må vi, forteller han.

Informasjonssjef Svein Graff i NFF bekrefter at de har mottatt Hemmestads henvendelse.

- Vi har registrert dette, men det er ikke behandlet. Dette vil først bli et tema når det blir endelig avklart hva som skjer med Stabæk på Fornebu, sier Graff til Dagens Næringsliv.

Hvis Nadderud stadion skal tilfredsstille NFFs lisenskrav, kreves det utbedringer for 30 millioner kroner.

(NTB)